PUTIN OČITAO LEKCIJU AMERIČKOM NOVINARU: Ne dopada vam se moj odgovor i odmah me prekidate! Da li je to američka sloboda govora? (VIDEO)

Novosti online

14. 06. 2021. u 22:07

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je tokom ekskluzivnog intervjua američkoj televiziji „Si-Bi-Es“ zamolio novinara Kira Simonsa da ga „ne ućutkuje“ kada mu se odgovori ne dopadaju.

ПУТИН ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ АМЕРИЧКОМ НОВИНАРУ: Не допада вам се мој одговор и одмах ме прекидате! Да ли је то америчка слобода говора? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ruski lider je pretpostavio da na ovaj način novinar ne želi da dozvoli da reči Putina dopru do gledalaca.

Tokom intervjua bilo je reči i o prisvajanju statusa stranih agenata nekim predstavnicima ruske opozicije.

Putin je podsetio da je zakon o stranim agentima usvojen u Sjedinjenim Američkim Državama tridesetih godina prošlog veka i da je strožiji.

Tokom Putinovih odgovora na ovu temu novinar je počeo da prekida ruskog predsednika.

- Ne dopada Vam se moj odgovor i vi me odmah prekidate. To nije korektno - rekao je Putin.

Kasnije se ponovila ista situacija, kada je ruski lider počeo da odgovara na pitanje o mešanju nekih država u poslove drugih zemalja.

- Ako budete strpljivi i pustite me da do kraja kažem ono što sam želeo, onda će Vam biti sve jasno. Ali, vama se ne dopada moj odgovor, vi ne želite da moj odgovor čuju vaši gledaoci, eto u čemu je problem. Ućutkujete me. Zar je to sloboda govora? Da li je to američka sloboda govora? - pita se Putin.

Intervju je obavljen uoči sastanka predsednika Rusije i američkog kolege DŽozefa Bajdena, koji je planiran za 16. jun u Ženevi u vili La Granž.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)