LIDER HEZBOLAHA ZAPRETIO: Ne postoji crvena linija, ako ugrozite sveta mesta muslimana u Jerusalimu to znači rat!

Tanjug

25. 05. 2021. u 22:54

LIDER Hezbolaha Sajed Hasan asrala rekao je danas da bi bilo koja agresija protiv islamskih svetih mesta u Jerusalimu značila regionalni rat.

ЛИДЕР ХЕЗБОЛАХА ЗАПРЕТИО: Не постоји црвена линија, ако угрозите света места муслимана у Јерусалиму то значи рат!

Foto: EPA

Njegovi komentari u televizijskom obraćanju prvi su komentari nakon prekida vatre između Izraela i palestinskog Hamasa koji je na snazi od petka ujutro, javlja Rojters.

- Kada se sveta mesta suočavaju sa ozbiljnim pretnjama ne postoji crvena linija. Svi pokreti otpora ne mogu da sede mirno i da gledaju ukoliko su sveta mesta ugrožena - rekao je Nasrala.

Proiranska libanska grupa je veliki protivnik Izraela i izjave Sajeda Nasrale su označile izraelsko povlačenje iz Libana 2000. godine.

On je dodao da su oružane borbe pokazale da je Hamas "sjajno iskoristio svoje raketne kapacitete", za koje smatra da su veliko vojno dostignuće.

- Imali su mogućnost da lansiraju rakete 11 dana i mogli su da nastave - dodao je lider Hezbolaha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...