U SLOVENIJI POPUŠTANJE RESTRIKCIJA: Ove mere će od danas biti ublažene

Tanjug

26. 04. 2021. u 08:15

OD danas u Sloveniji počinje ublažavanje dela restriktivnih mera u okviru kojeg će biti dozvoljeno kontrolisano otvaranje smeštajnih i hotelskih kapaciteta sa ograničenjem da se gostima može izdati maksimalno 30 soba po objektu.

У СЛОВЕНИЈИ ПОПУШТАЊЕ РЕСТРИКЦИЈА: Ове мере ће од данас бити ублажене

Foto: Arhiva VN

Svi gosti moraju da pruže na uvid ili potvrdu o negativnom testu na korona virus ili potvrdu o vakcinaciji, ili o preležanom kovidu 19.

Od danas će takođe biti dozvoljeno održavanje sportskih događaja i takmičenja, ali bez prisustva publike, a hotelima i motelima biće dozvoljeno da svojim gostima ponude korišćenje bazena ili sauna, prenosi STA.

Iz turističkog sektora s dobrodošlicom dočekuju ova ublažavanja restriktivnih mera, ali negoduju zbog toga što one nisu ranije najavljene.

- Želeli bismo da iskoristimo celu sezonu i nadamo se da će biti dobra - kaže Anže Čokl hotelijer sa Bohinja u ukazuje da je manjim smeštajnim objektima i privatnicima koji izdaju sobe lakše da se prilagode novonastaloj situaciji i delimičnom ublažavanju restrikcija nego velikim hotelima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)