DEČAK (3) POPIO METADON: Drogirani otac nije primetio da mu se sin guši- Lekari ga jedva spasili

Novosti online

16. 04. 2021. u 12:17

TUŽILAŠTVO Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv K. M. i A. C., obojica iz Visokog, zbog stravičnog slučaja koji se dogodio 25. januara ove godine.

ДЕЧАК (3) ПОПИО МЕТАДОН: Дрогирани отац није приметио да му се син гуши- Лекари га једва спасили

Foto: N. Karlić/Depositphotos

Naime, prema navodima iz optužnice, u stanu K. M. u visočkom naselju Luke oko 12 sati K. M. i A. C. su koristili opasnu drogu metadon iz bočice, koju je u stan doneo A. C.

Nakon što su konzumirali opasnu drogu, dvojica optuženih su bočicu s metadonom stavili na sto. Nadrogirani nisu obratili pažnju na to da bi opasnu drogu sa stola mogao uzeti trogodišnji sin K. M.

Dete je sa stola uzelo bočicu, iz koje je popilo ostatak metadona. Prema navodima iz optužnice, usled depresivnog delovanja i intoksikacije jakog narkotika na centar za disanje, u mozgu dečaka javile su se krize svesti. Došlo je do oštećenja funkcije disanja, što je za posledicu imalo dezorijentiranost dečaka s otežanim udisanjem i izdisanjem vazduha. Disanje dečaka vremenom je postajalo sve teže i sa sve većim razmacima između udaha.

Detetu su pomodrili koža, usne i lice, a kao posledica trovanja drogom, dečaku se pojavila tečnost u plućima.

Agonija nedužnog deteta se nastavila, a da to dvojica optuženih nisu ni primećivala. U jednom momentu, kako je opisano u optužnici koja obiluje stravičnim detaljima, povećao se pritisak unutar pluća sa znacima grča i stezanja disajnih puteva. Prema analizama lekara, otekao mu je poklopac grkljana, čime je život deteta bio direktno ugrožen.

Reanimacijom prisebnih lekara Hitne pomoći i brzom stručnom intervencijom sprečen je smrtni ishod.

K. M. i A. C. se terete za krivična dela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine i posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Tužilaštvo je okončalo istragu, a optužnica je potvrđena. Uskoro se očekuje početak suđenja u ovom mučnom slučaju.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)