ISPLIVALI ŠOK PODACI O NASERU ORIĆU: Bivša muslimanska obaveštajna služba ga označila kao kriminalaca, ubijao i svoje u Srebrenici

Novosti online

11. 04. 2021. u 08:58

DEPEŠE bivše muslimanske obaveštajne službe, koje su u posedu ATV-a, pokazuju da je bivši komandant tzv. Armije BiH Naser Orić - u depeši označen kao A-101, smatran odgovornim za šverc, prostituciju i ubistva na području Srebrenice.

ИСПЛИВАЛИ ШОК ПОДАЦИ О НАСЕРУ ОРИЋУ: Бивша муслиманска обавештајна служба га означила као криминалаца, убијао и своје у Сребреници

YouTube

Da ga razotkriju bila je namera i pred Orićevo gostovanje na tadašnjoj TV Tuzla početkom 1996. godine. Obaveštajna služba imala je spremna pitanja za telefonsko uključenje tokom Orićevog gostovanja.

- Kada će A-101 ARBiH vratiti 28 kg zlata otuđenih početkom (tzv.) agresije iz farbike "14. Mart" u Srebrenici? Poznato je da je A-101 držao kontrolu nad svim logističkim bazama, i zašto nije sprečio zloupotrebe u raspodeli humanitarne pomoći koja se umesto podele gladnom narodu prodavala na pijaci u Srebrenici? Zašto je A-101 izdao odobrenja pojedinim licima da u svako doba uzimaju hranu iz magacina dok su ostali stanovnici Srebrenice gladovali? - navodi se u depeši AID-a.

Kako su onda, za humanitarnu katastrofu u Srebrenici bili odgovorni Srbi, pitaju se u Republici Srpskoj. Ta kvalifikacija često se viđala i u optužnicama protiv pripadnika Vojske Republike Srpske.

- Što zaista s druge strane potvrđuje da je Orić i njegova, mogu slobodno reći, banda koja je harala Srebrenicom i ubijala i Srbe, a takođe i određene Bošnjake koji nisu bili lojalni toj kriminalnoj strukturi u stvari i vršila raspodelu, odnosno kasnije prodavala humanitarnu pomoć svom stanovništvu. A što se kasnije stavlja na teret Srbima - rekao je Milorad Kojić, Centar za istraživanje rata.

Depeše pokazuju i da Srebrenica nije bila demilitarizovana zona, jer je velikom količinom oružja gospodario, upravo, Naser Orić.

- Poznato je da je A-101 izdavao naređenja u vreme pada Srebrenice i kako obzirom na veliku količinu naoružanja Srebrenica se nije mogla odbraniti, kada A-101 zna šta je imao u magacinima i za koga je A-101 čuvao ili preprodavao? - kažu u depeši AID-a.

Tadašnja obaveštajna služba za Orića je pirpremila i pitanja o ubistvima muslimana na području Srebrenice, međutim, Orić je uvek uspevao da izbegne da odgovara za svoje postupke. Da su sve ovo znali, pitanje je da li bi u drugom entitetu i pomislili da snime film o svom, kako kažu, "heroju" Naseru Oriću.

(ATV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Srebrenicanin

11.04.2021. 09:43

Pa ovo se sve znalo samo sto se pokusava zataskati, imate spise Ibrana Mustafica o cemu ovome i vise od toga on sve pise, ubijao je muslimane po sumama u koloni koja je pokusala izbjegnuti ka Tuzli, ubijali svoje da bi predstavili krizu i katastrofu i imali potporu za genocid al im nije proslo. Naser Oric je veliko zlo Bosnjackog naroda, nije ubijao samo po nacionalnoj osnovi,nego sve redom koji su se protivili njegovom kriminalu u Podrinju j BiH, Srebrenica, Skelani, Kravica, Ratkovici, Bjelovac i td. sela i mesta gornjeg Podrinja, kad tad ce ih stici kazna Bozja ako ne i pravosudna, da se ne zaboravi nikada...

stojan

11.04.2021. 10:04

Alija,Bakir I ostali koji su vodili bosnjake u ovu istorijsku avanturu koja nigde ne ide I ne obecava nikome boljitka, ni posle vise od 25 godina, su promovisali ovog monstruma I zlocinca I dali mu komandne duznosti.On je sada I heroj I zasluzni gradjanin Federacije!?? Srebrenicu je licno on i njegovi mentori prouzrokovao. Podbunio,naoruzao narod, ubedio ih da se bore,i- Napustio-POBEGAO od njih!? Treba li neki poseban komentar? Alo, ljudi, hocemo li nekada ili je jos rano da se progleda I vidi ISTINA ?