SRBI I BOŠNJACI "UDARNIČKI" ZA BOLJI ŽIVOT: Meštani Foče za "Novosti" o uređenju puteva

R.M.

01. 03. 2021. u 23:22

U NEKAD zajedničkoj opštini Foča, podeljenom Dejtonom na reci Kolini na Srpsku Foču i Foča Ustikolinu (Federacija BiH) više puta su jedni drugim pomagali u pravljenju uslova za bolji život u selima Capa, Vranevići, Brajići, Glavice i Filipovići.

СРБИ И БОШЊАЦИ УДАРНИЧКИ ЗА БОЉИ ЖИВОТ: Мештани Фоче за Новости о уређењу путева

Foto: R.M.

Uspešni su ovih dana bili na uređenju seoskih puteva i raskresavanju hrastinja, koje je bilo čest uzrok zimi za prekid u isporuci električne energije.

- Iz nekog ranijeg iskustva smo izvukli pouke da je najbolje da ništa ne prepuštamo slučaju kada je reč o nasipanju puteva i raskresivanju drveća koje je zimi uzrokovalo česte prekide u isporuci električne energije. Nije nam bilo teško uspostaviti komunikaciju i dogovor o zajedničkoj akciji. Imali smo toga i ranijih godina na popravljanju mostova, ali i pomoći ugroženom stanovništvu.

Pohvalno je i što se sve više mladih ljudi priključuje akcijama, a ovoga puta su nam pomagali i lekari iz Ustikoline, ali i Velimir Kostović načelnik policije iz Foče – kaže za „Novosti“ Milan Gagović predsednik MZ Capa, koju od Foča-Ustikoline, deli potočić Kolina, pritoka Drine.

Foto: R.M.

U minulom ratu u BiH, na ovoj teritoriji su se, od Ustikoline do Ilovače (Goražde) vodile žestoke borbe, a sada su ti događaji stavljeni u zapećak, jer opstanak i bolji život meštana, teško je zamisliti bez zajedničkih akcija Srba i Bošnjaka na komunalnoj infrastrujkturi, jer su prilično udaljeni od gradskih centara svoji opština.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri