MUSLIMANI GRADE DŽAMIJU "ALIJA IZETBEGOVIĆ": Bogomoljom ratnom zločincu provociraju Srbe i Hrvate na Rostovu

Novosti online

27. 02. 2021. u 13:07

МУСЛИМАНИ ГРАДЕ ЏАМИЈУ АЛИЈА ИЗЕТБЕГОВИЋ: Богомољом ратном злочинцу провоцирају Србе и Хрвате на Ростову

Foto: Arhiva Novosti

MUSLIMANI su najavili izgradnju džamije na Rostovu, između Bugojna i Novog Travnika, koja će nositi ime po Aliji Izetbegoviću.

Izgradnji se protive lokalni Hrvati.

Glavni razlog hrvatskom protivljenju izgradnje je u stradanju koje su Hrvati preživeli od tzv. armije BiH i činjenici da bi Rostovo moglo kriti tela i preostalih hrvatskih logoraša za kojima se traga skoro 28 godina.

Alija Izetbegović (Bosanski Šamac, 8. avgust 1925 — Sarajevo, 19. oktobar 2003) bio je predsednik Predsedništva SR BiH, a kasnije Republike Bosne i Hercegovine, osnivač i prvi predsednik Stranke demokratske akcije.

Osim što je bio predsednik predsedništva Alija Izetbegović je od „zelenih beretki“ i drugih paravojnih formacija i mudžahedina organizovao zločinačku muslimansku Armiju BiH i imao realnu vlast nad svojim jedinicama koja je odgovorna za brojne ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. 

Haški tribunal i nijedan drugi sud nisu stigli da sude Izetbegoviću za zločine, a pitanje je da li bi bilo političke volje za takvim postupkom, imajući u vidu da gotovo niko nije odgovarao za muslimanske zločine nad Srbima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)