SNOVI SE RASPUKLI KAO BALONI OD SAPUNICE: Oproštaj razredne od đaka koji su se ugušili u Posušju kida srce

Novosti online

03. 01. 2021. u 11:31

ZORANA BEŠLIĆ, razredna petoro od osmoro mladih koji su preminuli u nezapamćenoj tragediji kod Posušja na dočeku Nove godine, oprostila se od njih dirljivim statusom na fejsbuku.

СНОВИ СЕ РАСПУКЛИ КАО БАЛОНИ ОД САПУНИЦЕ: Опроштај разредне од ђака који су се угушили у Посушју кида срце

Foto: Facebook/Printscreen

Bešlić je bila razrednica Mireli Rozo, Žani Pavković, Mariji Pavković, Miji Soldo i Stipi Romiću.

Njen status prenosimo u celosti, a Bešlićeva je za hrvatske medije rekla kako se radilo o deci za koje ima reći samo reči hvale, kao i za porodice iz kojih dolaze.

"Razredna, kod nas pada sneg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi."

"Razredna, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti."

"Opravdaće moja mama to."

"Oprostite na smetnji razredna."

"Razredna, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro."

Još do neki dan stizale su njihove poruke. U martu je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspela reći sve što sam nameravala. A misliš biće vremena. Jutros između novogodišnjih čestitki i lepih želja, kao mačevi počele su da stižu poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne!

Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića? Kako izreći reči utehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo?

8 mladih života otišlo je u nepovrat. 5 od njih sam bila razredna. Ko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći: "Doviđenja, dragi doviđenja."

Ko bi rekao kad su pisali pismeni zadatak u martu na temu: "Evo me moj svete, na raskršću i mom i tvome" da će svi oni snovi iz školskih zadataka, ideali, vizije budućnosti o završenom studiranju, zasnivanju porodice, o sreći...raspuknuti se kao balončići od sapunice. Bila su to divna deca. Cure kao vile, lepe i vesele, fino vaspitane, osmeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, ceo red do prozora - zajedno u životu i smrti i Stipe, momak iz zadnje klupe, duša od čovjeka.

"Oprostite na smetnji razredna"

"Sve će biti dobro razredna".

O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala.

Sve će biti dobro. Volela bih znati da hoće, ali krhko je moje znanje.

Porodici i prijateljima najiskrenije saučešće, a vama duše moje drage pokoj večni i počivali u miru Božjem, anđeli! Vaša razredna", napisala je Zorana Bešlić.

Danas će u Posušju biti pokopani Mirela Rezo i Stjepan Jukić, dok će Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić biti pokopani u ponedeljak u mjestu Rakitnu pored Posušja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja