PROTIVE SE POVRATKU MIGRANATA: Gradonačelnik Bihaća s građanima na protestu pred "Birom"

Tanjug

31. 12. 2020. u 08:55

GRADONAČELNIK Bihaća Šuhret Fazlić pridružio se u sredu okupljenim građanima pred nedavno zatvorenim Migracionim centrom "Bira", gde je i održao vanrednu sednicu Štaba civilne zaštite Grada Bihaća.

ПРОТИВЕ СЕ ПОВРАТКУ МИГРАНАТА: Градоначелник Бихаћа с грађанима на протесту пред Биром

Foto: Printksrin Avaz Jutjub

Ponovo je zatraženo od Saveta ministara Bosne i Hercegovine da se ne usvaja bilo kakva odluka o premeštanju migranata u "Biru", jer bi nasilno sprovođenje takve naredbe u potpunosti narušilo bezbednosnu situaciju u gradu Bihaću, ali i Unsko-sanskom kantonu.

-Protivimo se i privremenom povratku ilegalnih migranata u ovaj centar u središtu grada, jer smo već jednom na isti način prevareni. Zato sam i ovde, jer jednostavno ne možemo više da dopustimo da uža gradska zona bude pregažena - rekao je Fazlić, prenosi Fena.

Dodao je da je grad spreman da obezbedi obroke i neophodne artike za ljude na Lipi, pa i da "dostojanstveno smesti određeni broj tih ljudi u aktivnim centrima ili privatnom smeštaju", ali je ponovio da "Biru ne možemo dopustiti".

Pred nedavno zatvorenim migracionim centrom okuplja se sve više građana Bihaća, koji na takav način već 85 izražavaju protivljenje povratku migranata na tu lokaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)