RASPAD HRVATSKOG ZDRAVSTVA: Pacijent sa upalom pluća čeka 9 sati u ledenom šatoru (FOTO)

Novosti online

02. 12. 2020. u 15:01

РАСПАД ХРВАТСКОГ ЗДРАВСТВА: Пацијент са упалом плућа чека 9 сати у леденом шатору (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

PANDEMIJA Kovida-19 približila je hrvatski zdravstveni sistem prelomnoj tački i sve se češže primećuje da lekari i medicinske sestre ne brinu o pacijentima brzinom i pažnjom koju zaslužuju.

Poslednji takav primer dolazi sa Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Oko klinike su postavljeni šatori za prihvat i trijažu pacijenata, ali oni se ne greju, a temperatura se poslednjih dana kreće oko nule.

Zrinka Ljevar objavila je na Fejsbuku fotografije svog oca koji je satima čekao u hladnom šatoru sa upalom pluća.

- Ovde nemamo koronu. Moj otac ima tešku upalu pluća. Snizili smo temperaturu sa 39,5 da bismo u velikom ledenom šatoru otišli ​​na hitnu pomoć i tamo smo čekali četiri sata - napisala je juče Zrinka Ljevar.

Pacijenti koji čekaju u šatoru, tvrdi, nisu imali šta da nose osim sopstvene odeće u kojoj su dolazili, ne očekujući da satima čekaju na hladnoći. Sa obezbeđenjem je uspela da izvuče ćebe iz bolnice kako bi pacijentima bila bar malo podnošljivija.

- Skupila sam siću i kupila nekoliko čajeva za neku jadnicu. Ko zna odakle su došli, sami sa torbom iz Konzuma u ​​tankim jaknama - napisala je.

Na kraju su ona i njen otac čekali punih devet sati na pregled, da bi drugi put u dva dana bili testirani na kovid-19.

- Ako ga ranije nije imao, sada ga je uhvatio u ovom smradu i prljavštini. Oni ništa ne dezinfikuju, svi leže na istim prljavim stolovima. Ništa ne dezinfikuje - tvrdi Ljevar, čijeg oca su na kraju iz bolnice poslali kući.

- Vratili su ga kući nakon što ga je dva puta tresla groznica, a prvi lekar ga je pregledao mobilnim telefonom - rekla je gospođa Ljevar o šokantnom iskustvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)