UBIJEN HRVATSKI RATNI ZLOČINAC: Pucnjava u blizini zgrade MUP-a, Maka ostao na mestu mrtav (VIDEO)

Novosti online

09. 11. 2020. u 21:19

U PUCNjAVI koja se večeras desila u Mostaru ubijen je Marko Radić Maka, osuđen za ratni zločin, a za ubicom se traga.

УБИЈЕН ХРВАТСКИ РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ: Пуцњава у близини зграде МУП-а, Мака остао на месту мртав (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printsrkin

- U 18.45 u ulici Brune Bušića, u blizni sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova HNK dogodilo se ranjavanje sa smrtnim posledicama muškarca M.R. iz Mostara - rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Rane su bile teške te je odmah nastupila smrt, dodao je Marić te rekao kako je u toku uviđaj.

Radić je 2011. godine pravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u logoru Vojno kod Mostara, te je iz zatvora trebao izaći tek 2027. godine.

Međutim, kako je državljanin Hrvatske postupak je obnovljen i nakon odluke Županijskog suda Zagreb koji priznao presudu iz BiH, ali ju je smanjio na 12 i po godina zatvora, pa je Radić izašao na slobodu.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)