HRVATSKA PRED KOLAPSOM: Od ponoći drastične mere - situacija sa epidemijom virusa korona vrlo kritična

Novosti onlajn

26. 10. 2020. u 08:51

PET dana zaredom Hrvatska beleži rekordne brojke novih slučajeva virusa korona. Zbog toga u ponoć stupaju na snagu nove epidemiološke mere koje podrazumevaju ograničavanje okupljanja, zabranu prodaje alkoholnih pića tokom noći, obaveznu fizičku distancu...

ХРВАТСКА ПРЕД КОЛАПСОМ: Од поноћи драстичне мере - ситуација са епидемијом вируса корона врло критична

Foto: Depositphotos

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović saopštio je da će nove mere biti na snazi 14 dana, posle čega će ponovo biti procenjene.

- Odlukom o nužnim epidemiološkim merama ograničavaju se okupljanja. Želim da naglasim da donosimo odredbu kojom je propisana stroga mera fizičkog distanciranja, izbegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom i 1,5 metara u otvorenom - naveo je Božinović.

On je dodao da će biti zabranjeno održavanje svih javnih događaja i okupljanja s više od 50 osoba, preneo je portal „Indeks“.

Božinović je precizirao da na svadbama, kao i sahranama, može da bude najviše 30 osoba, a na ostalim privatnim svečanostima i okupljanjima najviše 15. Kako je dodao, sportska takmičenja biće bez publike.

Javni događaji, okupljanja i svečanosti mogu da traju najduže do 22 sata, osim svadbi koje mogu da traju do ponoći.

- Uvodi se zabrana prodaje alkoholnih pića od ponoći do 6 ujutru. Obavezno će biti korišćenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu i obvezno korišćenje maski prilikom ulaska i boravka na grobljima - kazao je Božinović.

Podsetimo, u Hrvatskoj je u nedelju potvrđen još 2.421 novi slučaj zaraze virusom korona, a osam osoba je umrlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda