PARE SE BROJALE NA ŠANKU: Afera "Janaf" trese Hrvatsku, ekskluzivni klub uhapšenog posećivali gotovo svi političari

J. KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

25. 09. 2020. u 21:42

Afera Janaf u Hrvatskoj poprima nezapamćene razmere i pokazuje kako je korupcija premrežila sve pore društva.

ПАРЕ СЕ БРОЈАЛЕ НА ШАНКУ: Афера Јанаф тресе Хрватску, ексклузивни клуб ухапшеног посећивали готово сви политичари

Foto Tanjug-AP

U zatvoru je Dragan Kovačević, bivši predsednik uprave državne kompanije za distrubuciju nafte, koji je imao i četiri privatne firme u sklopu kojih je delovao i ekskluzivni klub koji su posećivali gotovo svi hrvatski političari, pa čak i načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske.

Kovačević je baš u tom klubu dobio mito od 1,9 miliona kuna da namesti posao jednom privatniku, dok se istovremeno društvo u kojem je bio i suprug bivše hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović zabavljalo uz jelo i piće.

Ali, da bi ova priča bila kompletna, pobrinuo se domaćin, šef Janafa, koji je u svom klubu na šanku držao brojač novca! I dok se služilo piće ministrima, bivšem šefu države Stipi Mesiću i drugima iz odabranog društva, očito je i brojač novca sa šanka bio deo nezaobilaznog inventara najneobičnijeg kluba u Zagrebu koji je radio i u vreme kada je cela zemlja bila u „lokdaunu“ zbog korone.

Kuriozitet poslovanja kluba je i što su svi na ulazu morali da ostavljaju mobilne, mada je sadašnji predsednik države Zoran Milanović, takođe gost kluba, demantovao da je ostavio svoj službeni mobilni.

"Ne bih ga ostavio ni da idem u Belu kuću", kaže, dok su neki ministri priznali da su poštovali kućni red kluba sa brojačem novca na šanku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024