DRAMATIČNA AKCIJA SPASAVANJA MIGRANTA U GRADIŠCI: Uvukao se pod kamion i zaglavio se, vikao je i plakao, spasli ga vatrogasci

O. MATAVULj

27. 08. 2020. u 07:52

VATROGASNA jedinica Gradiška spasla je migranta, poreklom iz Maroka, koji se u pokušaju ilegalnog prelaska granice zavukao pod prikolicu šlepera.

ДРАМАТИЧНА АКЦИЈА СПАСАВАЊА МИГРАНТА У ГРАДИШЦИ: Увукао се под камион и заглавио се, викао је и плакао, спасли га ватрогасци

Foto: Nezavisne novine

On se potom zaglavio i visio iz kamiona ne mogavši da mrdne dok ga vatrogasci nisu izbavili.

Sve se odigralo u utorak kod benzinske pumpe, koja je svega 200 metara udaljena od graničnog prelaza u Gradišci. Kada se zaputio prema Hrvatskoj, vozač šlepera jedne privatne firme iz Mostara osetio je čudno kretanje i ispod prikolice uočio čak tri mlađa muškarca. Vozač je pozvao policiju i dva migranta sama su izašla ispod kamiona, dok se treći zaglavio pa su upomoć pozvani vatrogasci i Hitna pomoć.

Dramatično spasavanje trajalo je puna dva sata. Kako pričaju očevici, vatrogasci su prvo morali da odšrafljuju i odstranjuju delove kamiona, a zatim i da hidrauličnim kleštima razvlače lim kako bi uopšte doprli do zaglavljenog mladića.

Za to vreme mladić je jaukao, vikao, plakao... Spasioci su sve vreme s njim komunicirali na engelskom jeziku i smirivali nalete panike. Srećom, sve je okončano bez posledica i migrant je bez povreda izbavljen.

- Kada je oslobođen, bilo je to veliko olakšanje. Taj mladić je odmah potrčao u zagrljaj vatrogascu koji ga je izbavio. Snažno ga je zagrlio i onako sav prljav ga zdušno izljubio. Izvinjavao mu se i govorio da ništa slično više neće pokušavati - pričaju očevici.

PREDATI U SARAJEVO

NAČELNIK PU Gradiška Bojan Škorić kaže da je ovaj slučaj prijavio vozač kamiona.

- Ispod priključnog vozila zatečene su tri osobe. Po dolasku patrole dvojica su se oslobodila i izašla, dok se treći zaglavio. Intervenisali su vatrogasci i oslobodili ga. Sva trojica su privedena i predata u nadležnost Službe za poslove sa strancima u terensku kancelariju u Sarajevu - rekao je Škorić.

Pričaju i da ih je migrant molio za razumevanje, govoreći da je u potrazi za boljim životom želeo da se dokopa Evropske unije, žaleći se kako u njegovoj zemlji vladaju nemaština, kriminal i korupcija.

Pojašnjavaju da su se sva tri mladića zavukla između prikolice i kamiona, između točkova na delu gde se nalaze kutije za alat. U tom pokušaju jedan od njih se dodatno zaglavio u malom prostoru između šasije i tereta i ostao da visi.

- To je prostor veličine ljudske glave i fizičke deluje nemoguće da tu bilo ko stane. Zavukao se nogama prema kabini i kada je izlazio dodatno se zaglavio. Noge su mu bile zaglavljene u tom prostoru, a ostatak tela je visio - pričaju očevici.

Oni kažu da se pod kamion podvukao najmanji vatrogasac, koji je sve vreme komunicirao s mladićem.

- Nije mogao da izađe i jedva su uspeli da ga vrate u taj prostor, kako bi uopšte mogli da mu priđu. Odvojili su prikolicu i još neke delove, da bi hidrauličnim kleštima savili deo šasije i na kraju uspeli da ga izbave - kažu očevici.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja