ZBUNJUJUĆE: Crna Gora otvorila granice, ali zbog odluke turisti u neverici

D. CURAĆ

19. 08. 2020. u 07:31 >> 01:15

IAKO je u ponedeljak Vlada Crne Gore odlučila da vrati raniju odluku za građane BiH, prema kojoj će u ovu državu ponovo moći da se odlazi sa negativnim serološkim testovima, gužve na granicima trenutno nema.

ЗБУЊУЈУЋЕ: Црна Гора отворила границе, али због одлуке туристи у неверици

Foto D. Curać

Građani BiH kažu da su poprilično zbunjeni, a narednih dana očekuje se intenzivniji saobraćaj prema crnogorskom primorju.

Gužve na graničnom prelazu Zupci, između Trebinja i Herceg Novog nema, a kako su nam rekli na tom graničnom prelazu, nešto veća frenkvencija saobraćaja beleži se vikendom.

CENE TESTOVA

U TREBINjSKIM laboratorijama kažu da očekuju više posla u narednim danima, te da se testiraju građani iz svih krajeva BiH. Inače, cene testova u Trebinju kreću se od 40 do 50 KM.

- Granicu, uglavnom, prelaze državljani BiH, koji sa negatavnim serološkim testom ponovo mogu doći do crnogorskog primorja. Ima i državljana Srbije, ali zaista u malom broju. Veće gužve su tokom vikedna, a dosta je onih koji su zbunjeni sa kakvim testovima mogu proći crnogorski prelaz - rekli su nam na graničnom prelazu Zupci.

Upravo zbog potrebnih testova gužve su tokom letnjih dana posebno bile velike pred laboratorijama ovlašćenim za izdavanje testova u Trebinju. Međutim, mnoge je zbunilo to što je Vlada Crne Gore u petak donela odluku da je za ulazak u tu zemlju potreban serološki test ili negativan PCR, a onda se nakon vikenda vratila na prethodnu odluku - da je dovoljan serološki test.

NEIZVESNOST Čekanje na testove, Foto D. Curać

- Krenuli smo iz Banjaluke na odmor, plan nam je bio da nekoliko dana provedemo u Trebinju, a potom da odemo u Crnu Goru. Bili smo odustali od putovanja u Bečiće, nismo u stvari znali kako možemo preći granicu, ali evo sada kada je sve vraćeno, odlučili smo da se testiramo i koji dan provedemo tamo - ispričao je jedan od Banjalučana koji je čekao rezultate testa u Trebinju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa