ZAMERILI SMO SE BOGU: Bandić o posledicama nevremena u Zagrebu

OČITO smo se Bogu nešto zamerili, potres, korona i sada poplava - komentarisao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posledice velikog nevremena koje je u petak uveče pogodilo glavni hrvatski grad.

ЗАМЕРИЛИ СМО СЕ БОГУ: Бандић о последицама невремена у Загребу

Foto: G. Šljivić

Poginuo je jedan vatrogasac na dužnosti, dok su od velike kiše poplavljene brojne zgrade i urušeni krovovi ionako od potresa unišenih zgrada. Brojne zagrebačke ulice, među kojima i Ilica, bile su celu noć zatvorene jer je vode dosegnula gotovo metar visine, a promet je donekle normalizovan tek u subotu ujutro. Palo je kiše više od 80 litara po kvadratnom metru, poplavljeni su podrumi i prizemlja, a jako je stradala dečja bolnica u kojoj je rad bio otežan i nakon potresa.

Lekari i medicinske sestre evakuisali su vrednu opremu, a voda je uništila lekove, dokumentaciju i inventar glavne zagrebačlke bolnice za decu koja je u centru grada. Nekim čudom spasen je vozač automobila u samoj blizini hotela ”Esplanade” kojem je voda onemogućila da izađe iz vozila, a mlada devojka koja je prolazila zaplivala je prema vozilu i izvukla nesrećnog čoveka koji je i invalid bez noge.

Slike haosa sa zagrebačkih ulica obišle su svet, a na društvenim mrežama Zagrepčani se šale da nedostaje samo da se aktivira vulkan na Sljemenu.

Štete su izuzetno velike, a vatrogasci su intervenisali i u subotu spašavajući sve što se dalo u poplavljenimn kućama i stanovima. Mnogi građani su nakon potresa pretrpeli nove štete, a neki koje je potres poštedeo sada će morati da napuste svoje domove zbog iznenadne poplave. Zbog jake kiše oštećene su i mnoge ulice, negde su stvoreni pravi krateri u asfaltu, a policija šalje upozorenje vozačima da budu krajnje opasni da ne dođe do nesreća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna