JEDNA ŽENA NESTALA, DRUGA PRONAĐENA VEZANA U ŠUMI: Meštani sela na Ozrenu u strahu - "Tražimo da se slučaj tretira kao potencijalno ubistvo"

Novosti online

18. 08. 2023. u 07:29

STANOVNICI sela Tumare na Ozrenu, koje pripada opštini Lukavac u BiH, u strahu su nakon što je meštanka (50) u sredu pronađena vezana i polugola u šumi.

ЈЕДНА ЖЕНА НЕСТАЛА, ДРУГА ПРОНАЂЕНА ВЕЗАНА У ШУМИ: Мештани села на Озрену у страху - Тражимо да се случај третира као потенцијално убиство

Foto: Profimedia/Ilustracija

To je udaljeno selo, uglavnom naseljeno povratnicima. Slučaj je uzbunio jer potraga za još jednom starijom meštankom Jovankom Đurić, koja je nestala 30. jula, i dalje traje bez konkretnih rezultata.

Kako je rekao načelnik opštine Lukavac Edin Delić, intenzivno se radi na slučaju nestale Jovanke Đurić. Pošto nije bilo informacija, uviđaj je vođen u više pravaca.

Živela je sama u kući, kaže, pa se sumnjalo da je ili sama otišla od kuće ili da se nešto loše dogodilo. Delić tvrdi da su posle izvesnog vremena insistirali da se ovaj slučaj tretira kao potencijalno ubistvo.

- Kada se desio prvi nestanak, razgovarali smo sa porodicom i trudili se da sve ne eskaliramo u medije, posebno posle situacije koja se dešavala, ali posle ovog jučerašnjeg događaja to je bilo nemoguće. Oni se plaše, a mi smo zabrinuti. Sarađujemo i sa opštinom Petrovac koja nam se graniči. Svi su uznemireni. Federalni ministar je tu, a tužilaštvo i policija pojačanim kapacitetima učestvuju u potrazi za nestalim - rekao je Delić.

On je naveo da je pronađenoj ženi ukazana medicinska pomoć, a napadač je ušao kroz prozor. Gradonačelnik kaže da im je stalo da vrate osećaj sigurnosti.

Predsednik Mesne zajednice Tumar Ljubiša Mijatović rekao je da su dva povratnika zbog straha već napustila selo.

Gordana Babić, ćerka nestale Jovanke, rekla je da dosadašnje potrage nisu dale rezultate.

- Nemamo ništa. Planinske službe rade deset dana. Danas jedni u potragu, sutra drugi, sve je na dobrovoljnoj bazi - rekla je Tijana Babić, unuka nestale, i dodala je da je Jovanka sitna, visoka između 150 i 155 centimetara, teška oko 50 kilograma.

BONUS VIDEO: SRAMNO - Snimak krađe novca iz Sabornog hrama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona