NAD ZAGREBOM ŽIVA VATRA SEVA: Više od 40 munja udarilo na hrvatsku prestonicu

Tanjug

06. 06. 2023. u 17:52

NA širem području Zagreba zabeleženo je više od 40 munja, a meteorolozi najavljuju jake lokalne pljuskove i grad sa prolaznim olujnim vetrom.

НАД ЗАГРЕБОМ ЖИВА ВАТРА СЕВА: Више од 40 муња ударило на хрватску престоницу

Foto: Profimedia

Najveća koncentracija je iznad Medvednice, a nevreme će se premeštati prema jugu. Jaka kiša poplavile su neke puteve na zagrebačkoj Kustošiji i Lukšiću.

Javna vatrogasna jedinica Grada Zagreba od 15 sati u odradila je 13 intervencija, od kojih 12 ispumpavanja vode.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda su uputili upozorenje i pozvali građane na oprez zbog mogućeg jačeg grmljavinskog nevremena.

-Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, saopšteno je iz DHMZ.

Velika koncentracija munja je zabeleženo je i na Velebitu, istočno od Knica, kao i na području kod Nove Gradiške.

Kako prenosi hrvatski portal 24sata, haos je zabeležen u Kutini, Zadarskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, gde 79 vatrogasaca ispumpava vodu i radi na sanaciji, nakon što je nevreme izazvalo poplave, a voda ušla u objekte i poplavilo puteve, saopšteno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Nevreme je, navode, pogodilo Split, gde je oluja rušila stabla i poplavila puteve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)