VIDELI SU GA KAO PLENKOVIĆEVOG NASLEDNIKA: Misteriozna ostavka ministra Marića, Hrvati strepe - odlazi zbog nadolazeće krize ?

Jurica KERBLER, dopisnik "Večernjih novosti" - ZAGREB

06. 07. 2022. u 17:45

POTPREDSEDNIK hrvatske vlade i ministar finansija Zdravko Marić iznenada je dao ostavku, a premijer Andrej Plenković ostao je bez najpopularnijeg ministra.

ВИДЕЛИ СУ ГА КАО ПЛЕНКОВИЋЕВОГ НАСЛЕДНИКА: Мистериозна оставка министра Марића, Хрвати стрепе - одлази због надолазеће кризе ?

Foto: Printskrin Jutjub

Razlog naglog povlačenja iz hrvatske vlade, uoči uvođenja evra za što je ministar Marić najviše zaslužan, se ne zna, a pretpostavki je mnogo. Marića će da zameni Marko Primorac, profesor iz Zagreba iza kojeg se vuče afera da se vakcinisao protiv korone preko reda, na samom početku epidemije.

Marićeva ostavka iznenadila je sve u Hrvatskoj, jer su ga mnogi videli i kao Plenkovićevog naslednika ako premijer nastavi evropsku karijeru. Sam premijer takođe nije bio informisan koji su Marićevi planovi za dalje, a izvori iz hrvatske vlade tvrde da će nastaviti karijeru u priuvatnom sektoru, za četiri puta veću platu. Naime, kao potpredsednik hrvatske vlade Marić je zarađivao oko 3.000 evra, a kao vrhunski menadžer lako bi mogao imati znatno veću platu od 10.000 evra.

Marić je u vladu ušao iz posrnulog ”Agrokora”, a bivši gazda najveće hrvatske kompanije krivio ga je za poteze koji su doveli do toga da mu kompanija bude oduzeta. Kao mladi poslovni čovek došao je u medije zbog skupocenog sata Roleks. I tokom mandata vukle su se male afere iza Marića, jer je letovao po simboličnoj ceni u luksuznom hotelu na Malon Lošinju.

Foto: Printskrin Jutjub

Hrvatska javnost izuzetno je cenila Marićev rad, a rezultati su bili najbolji kreditni rejting do sada, stabilnost kune i odrađen posao sa uvođenjem evra. Mnogi smatraju da je razlog odlaska ministra i nadolazeća kriza koja bi mogla da poništi sve rezultate u finansijskom sektoru, a problemi bi za Hrvatsku mogli da nastupe već kod uvođenja evra.

BONUS VIDEO - CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice