BOKI 13 OSUĐEN NA DEVET GODINA ZATVORA! Jovanovski: "Teško sam mogao da prevarim iskusne biznismene kao što su Micevski i Amazoski"

Novosti online

07. 04. 2022. u 15:22

MAKEDONSKA TV zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, osuđen je danas u Skoplju na devet godina zatvora.

БОКИ 13 ОСУЂЕН НА ДЕВЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА! Јовановски: Тешко сам могао да преварим искусне бизнисмене као што су Мицевски и Амазоски

Foto: Printscreen

Presuda je izrečena za slučaj koji se vodio protiv njega, u kojem je optužen da je svoju nevladinu organizaciju koristio za prevaru i pranje para.

Po optužnici, pod plaštom nevladine organizacije Jovanovski je sa saradnicima prevario dvojicu makedonskih biznismena i uzeo im skoro milion evra za projekat izgradnje "Evropskog centra za odrasle" i za "mobilne usluge", koji nije realizovan.

Za taj navodni posao Silijan Micevski, vlasnik građevinskog preduzeća "Pelister" iz Bitolja, oštećen je za 719.905 evra, a Ardijan Amazoski iz "Drim bildinga" iz Struge 233.821 evro.

Tokom suđenja je u svoju odbranu Jovanovski rekao da je teško mogao da prevari iskusne biznismene kao što su Micevski i Amazoski.

U slučaju "Međunarodni savez" Krivični sud u Skoplju je izrekao još dve zatvorske kazne, i to za potpredsednicu "Međunarodnog saveza" Jasnu Ercegović, koju je osudio na četiri godine zatvora, i za asistentkinju Bokija 13 Hristinu Karajovanovu Blaževsku, koja je osuđena na jednu godinu zatvora. Bojanov otac Mile Jovanovski osuđen je na uslovnu kaznu od dve godine.

Peta optužena u slučaju "Međunarodni savez" bila je i bivša potpredsednica vladajućeg SDSM i makedonskog parlamenta Frosina Remenski, koja je kao počasna predsednica tog udruženja bila optužena za pomaganje u krvičnom delu "prevara".

Organizacija "Međunarodni savez" je, kao pravno lice, osuđena da plati kaznu od miliona denara, a sud je presudio i o konfiskaciji imovinske koristi steknute krivičnim delom za koje je optuženima suđeno u tom postupku.

Presuda Osnovnog krivičnog suda u Skoplju nije pravosnažna i stranke u tom slučaju imaju pravo žalbe Apelacionon sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski – Boki 13 već ima pravosnažnu zatvorsku kaznu u slučaju "Reket", u kojem je 18. juna 2020. osuđen na devet godina zatvora za krivična dela "protivzakonit uticaj" i "pranje para".

BONUS VIDEO:

Dijana Hrkalović stigla u Specijalni sud

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić