HRVATSKA KUPILA AMERIČKA BORBENA VOZILA BREDLI: Rat Plenkovića i Milanovića se nastavlja

Novosti online

21. 01. 2022. u 21:49

PREMIJER Andrej Plenković izjavio je u petak u Zadru vezano za najnovije večerašnje priopštenje iz Kabineta predsednika RH, da neki odmaraju, a neki rade -'mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom mnogo bolji aranžman kada je riječ o borbenim vozilima pešadije Bredli, dodao je.

ХРВАТСКА КУПИЛА АМЕРИЧКА БОРБЕНА ВОЗИЛА БРЕДЛИ: Рат Пленковића и Милановића се наставља

Foto: EPA

Predsednik Vlade danas je u službenoj poseti Zadarskoj županiji.

Večeras se u Zadru osvrnuo na saopštenje Kabineta predsednika Republike Zorana Milanovića, u kojem se tvrdi da premijer i ministar obrane ne žele da skinu oznaku tajnosti sa zaključaka Inspektorata obrane o tome da lu je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Robert Hranj u svom postupanju kršio Zakon o odbrani, jer mu - žele naneti štetu.

-Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom, kada je riječ o Bredlijima, borbenim vozilima pešadije, dogovorili mnogo bolji aranžman za Hrvatsku - i u finansijskom smislu i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena. Sledeće nedelje ćemo malo detaljnije izvestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade, onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i odbranu, izjavio je novinarima Plenković.

Foto Tanjug

Zoran Milanovič i Andrej Plenković

Dodao je kako taj dokument Inspektorata obrane, nije ni Vladin ni njegov, nego Inspektorata obrane.

-Još jednom upućujem predsednika da sarađuje s ministrom obrane (Mario Banožićem). Njegova konstatacija u pismu koje je uputio meni, da on više ne može sarađivati s ministrom obrane je apsolutno neprihvatljiva. Po toj logici bi svatko od nas mogao reći da s nekim ne može i ne želi da sarađuje. To nije kultura dijaloga u Hrvatskoj 2022. godine i upućujem predsednika na saradnju i razgovor s ministrom odbrane, poručio je premijer Plenković.

Podsetio je da je projekt nabavke borbenih vozila pešadije za Hrvatsku vojsku projekt njegove prve vlade 2017. godine.

-Realizovaće se, finansijska sredstva biće osigurana, dobićemo sposobnost Hrvatske vojske; tvornica Đuro Đaković specijalna vozila ima će posao i prihode i treće – osnažićemo partnerstvo sa Sjedinjenim Državama, dodao je premijer Plenković.

Na kraju celodnevne posete Zadarskoj županiji premijer je u Zadru razgovarao sa županom Branimirom Longinom i zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem o projektima koji su planirani za ovu godinu, a koji će se realizovati uz veliku Vladinu pomoć.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja