VLASTI U SKOPLJU SAOPŠTILE: Flurona stigla u Makedoniju, zaraženi putnik doputovao iz SAD

Novosti onlajn

05. 01. 2022. u 16:54

PRVI slučaj flurone, kombinovane infekcije gripa i korona virusa, potvrđen je u Severnoj Makedoniji, saopštile su danas zdravstvene vlasti u Skoplju.

ВЛАСТИ У СКОПЉУ САОПШТИЛЕ: Флурона стигла у Македонију, заражени путник допутовао из САД

Foto: M. Stančić

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja Severne Makedonije, flurona je detektovana kod 26-godišnjaka koji se neposredno pred Novu godinu vratio iz SAD.

- Prema epidemiološkoj anketi pacijent sa koinfekcijom kovid 19/influenca A se neposredno pred 31. decembar 2021. vratio iz SAD i prema njegovim rečima tamo je primio vakcinu protiv kovida 19, odnsno revakcinisao se nekoliko dana pre nego što je došao u zemlju (Severnu Makedoniju) - precizira se u saopštenju.

Dodaje se da je pacijent zaražen fluronom iz opštine Zajas, u zapadnom delu zemlje, upućen na kućno lečenje, jer zasada nema tešku kliničku sliku.

Flurona je detektovan u u laboratiriji "Sinlab", koja je o tome obavestila Institut za javno zdravlje Severne Makedonije.

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja