PREUZEO MESTO ZORANA ZAEVA: Dimitar Kovačevski novi predsednik SDSM (VIDEO)

Tanjug

12. 12. 2021. u 23:59

DIMITAR Kovačevski izabran je danas za novog lidera SDSM, nakon što je dosadašnji lider i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo ostavku zbog loših rezultata u drugom krugu lokalnih izbora 31. oktobra.

ПРЕУЗЕО МЕСТО ЗОРАНА ЗАЕВА: Димитар Ковачевски нови председник СДСМ (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Na vanrednim unutarpartijskim izborima glasalo je ukupno 44.406 članova SDSM. Kandidat Jovan Despotovski osvojio je 3.319 glasova, Frosina Remenski 2.836 glasova, a Kovačevski 37.649 glasova, prenosi Plus info.

- Mi imamo odgovornost za sve što će se dešavati u stranci i u zemlji, potreban nam je snažan i jedinstven SDSM koji ima jasne ciljeve i energiju za ujedinjenje - rekao je Kovačevski.

On je zahvalio i dosadašnjem predsedniku SDSM Zoranu Zaevu, ističući da je on "konsolidovao SDSM u veoma teškim uslovima, zbacio režim Gruevskog, uveo zemlju u NATO, naučio nas šta je partijsko prijateljstvo i ostavio namu nasleđe da nastavimo putem demokratskog razvoja".

- Večeras završavamo sa obećanjima, od sutra krećemo u realizacijom. Mnogo posla da se vrati poverenje građana i članstva - rekao je Kovačevski.

Na kraju večerašnje konferencije za novinare pojavio se Zoran Zaev koji je čestitao kandidatima, ali nije održao govor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna