CRNI DIM IZNAD GRADA: Tužna noć u Tetovu, broj žrtava u požaru kovid bolnice zasada zvanično 10 (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2021. u 00:30

JEZIVA vatrena stihija koja je u sredu veče progutala privremenu kovid bolnicu u Tetovu zasada je, prema zvaničnim podacima, odnela najmanje 10 života.

ЦРНИ ДИМ ИЗНАД ГРАДА: Тужна ноћ у Тетову, број жртава у пожару ковид болнице засада званично 10 (ВИДЕО)

Foto: Tviter/ @Ro_onnie

Na društvenim mrežama se prenose nezvanični podaci da je u požaru stradalo 15, a povređeno 20 osoba, ali taj tragični bilans još nije potvrđen.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče potvrdio je da se "U Tetovu desila nesreća koja je odnela više ljudskih žrtava.”

- Do ovog trenutka je potvrđeno deset poginulih u požaru, ali taj broj može da poraste. Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama - napisao je Filipče na Tviteru.

Privremena kovid bolnica bolnica gradske bolnice u Tetovu večeras je izgorela u požaru koji je izbio oko devet sati. Požar je gasilo više od 30 vatrogasaca sa sedam vozila.

U Tetovo su odmah došli premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, ministar zdravlja Filipče i više drugih članova vlade, a na lice mesta je došao i Ali Ahmeti, lider albanske partije Demokratske unije za integraciiju (DUI), čije je glavno sedište u Tetovu.

Trenutno zaseda i opštinski krizni štab, kojim predsedava premijer Zaev. Prema medijskim informacijama u kovid centru je bilo bilo više od 20 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri