ERDOGAN KUMOVAO IZETBEGOVIĆEVOJ ĆERKI: Turski predsednik prvo na svadbi, kasnije sastanak sa članovima Predsedništva BiH (FOTO)

O. M.

27. 08. 2021. u 17:01

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan sa porodicom je došao u zvaničnu posetu BiH gde je kumovao na svadbi Jasmine Izetbegović, ćerke Bakira Izetbegovića, i Ćamila Humačkića, biznismena iz Stoca koji živi i radi u Nemačkoj.

ЕРДОГАН КУМОВАО ИЗЕТБЕГОВИЋЕВОЈ ЋЕРКИ: Турски председник прво на свадби, касније састанак са члановима Председништва БиХ (ФОТО)

Foto: Avaz

Nakon venčanja Erdogan će se sastati sa članovi Predsedništva BiH. Zvaničan doček, uz vojne počasti, planiran je za 17.30 časova.

Foto: Avaz

Erdogana je u Sarajevu sa oduševljenjem dočekalo više stotina građana koji su ga, na svakom koraku, pozdravljali aplauzom.  U sklopu posete Erdogan je posetio Šehidsko mezarje Kovači gde je, u pratnji bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, položio cveće na grob Alije Izetbegovića.

Foto: Avaz

Obišao je novu Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, te u centru Sarajeva otvorio obnovljenu Čaršijsku džamiju, odnosno džamiju Havadže Duraka koju je restituisala Generalna direkcija vakufa Republike Turske. Potom je prošetao Baščaršijom gde ga je aplauzom pozdravljalo na stotine Sarajlija, a s nekima je nakratko zastao i razgovarao.

Erdogan je Jasmini Izetbegović kumovao na šerijatskom venčanju, a zvanice su se potom uputile u hotel "Evropa" gde će biti upriličeno građansko venčanje, kojem takođe kumuje turski predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)