IZBAČENA KADETKINJA KOJA JE SNIMILA UŽIČKO KOLO U ZAGREBU: Policijska akademija pokreće disciplinske postupkre protiv nadležnih (VIDEO)

Novosti online

19. 07. 2021. u 19:04

PRE nekoliko dana je u javnost izašao snimak kadeta Policijske akademije u Zagrebu na kojoj plešu “užičko kolo”.

ИЗБАЧЕНА КАДЕТКИЊА КОЈА ЈЕ СНИМИЛА УЖИЧКО КОЛО У ЗАГРЕБУ: Полицијска академија покреће дисциплинске поступкре против надлежних (ВИДЕО)

Foto: Printskrin 24 sata

O slučaju se danas oglasila i Policijska akademija. U saopštenju navode da će načelnica akademije protiv odgovornih osoba iz Policijske škole Josip Jović podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka.

Snimak je nastala 15. jula na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je trebalo biti na snazi vreme odmora odnosno povečerje za polaznike škole.

- Vaspitači nisu nadzirali poštovanje kućnog reda.

- Naime, zbog činjenice da su polaznici završili 10-nedeljnu kontaktnu nastavu te tokom navedenog razdoblja, zbog suzbijanja širenja zaraze nisu napuštali krug Policijske akademije, odgovorne osobe policijske škole dozvolile su polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do ponoći, umesto do 22 sata.    

Tokom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu kontaktne nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali muziku i plesali.

No, za vreme njihovog druženja, vaspitači prisutni rukovodioci policijske škole koji su dozvolili razonodu i druženje, trebali su nadzirati poštovanje kućnog reda te da je ponašanje polaznika primereno i nije suprotno odredbama Statuta policijske škole Josip Jović, a što su prema do sada utvrđenom, propustili učiniti.

19-godišnja polaznica isključena iz policijske škole

Snimanje i objavu navedenog snimka inicirala je 19-godišnja polaznica čime je nedvosmisleno prekršila važeće pravne propise Policijske škole te je nanela štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova. Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će se i prema ostalim polaznicima sa snimka izreći odgovarajuće sankcije.

 Međutim, Policijska akademija je mišljenja kako je realna situacija da se mlade i punoletne osobe, čije osposobljavanje za posao policijskog službenika još uvijek traje, ponekad i nađu u neprimerenim situacijama. Ali, na osobama koje su za njih odgovorne tokom školovanja leži odgovornost da ih na to upozore i objasne im zašto je neko ponašanje neprimereno za policijski sistem.

Načelnica Policijske akademije će protiv odgovornih osoba iz Policijske škole "Josip Jović“ podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka - u saopštenju navodi Policijska akademija.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)