NEMAČKA kancelarka Angela Merkel učestvovala je danas na Samitu o zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa i dala podršku protivpravno izabranom "visokom predstavniku u BiH" Kristijanu Šmitu.

Komentari (3)

Macak

05.07.2021. 20:59

"Postoje tu i drugi geostrateski interesi"tacno o tome se i radi ZAPADU- VEC 50 god. A usput jos nasa bogatstva ukljucujuci i nase ljude-radnike i strucnjake.Bilo bi najbolje da oni nas ostave na miru, a micemo se snaci i bez "dobrog" ZAPADA"

EUđipsi

07.07.2021. 16:53

Nisu uvjek Njemci bili neprijatelji: "Još u vreme dok je bio kraljević, Dušan je započeo formiranje svoje garde. Uslov koji je svaki gardista morao da ispuni je da je viši od 2 metra. Pošto su standardi bili previsoki, Dušan se dao u potragu po Evropi za takvim vitezovima i ubrzo je sastavio gardu od 101 viteza, svi preko 2 metra. Zamislite kada se takve gromade, zajedno sa njim, pojave na bojnom polju! Vitezovi plaćenici, "vagabundo ratnici" koji su za određene beneficije i novac ratovali na strani Cara Dušana, poticali su iz raznih evropskih zemalja – Nemačke, Italije, Švedske i drugih. Kako su Nemci bili najbrojniji, lična garda Dušanova poznata je kao “Alemanska garda” (prema srednjevekovnom nazivu za Nemačku). Posebnu poziciju u Dušanovoj gardi imao je barjaktar. Ovu ulogu Dušan je poverio jednom Šveđaninu! "