BRUTALNA KAMPANJA HRVATSKIH MEDIJA: Napadaju Draganu Jeckov i SDSS zbog zalaganja za Srbe u Hrvatskoj

Novosti online

03. 05. 2021. u 13:17

PORTAL Dnevno koji je prepoznat kao medij koji je u bliskim odnosima sa radikalno desnim hrvatskim strankama nastavlja bezumnu kampanju protiv srpskih predstavnika.

БРУТАЛНА КАМПАЊА ХРВАТСКИХ МЕДИЈА: Нападају Драгану Јецков и СДСС због залагања за Србе у Хрватској

Foto: Printscreen

Tezu da su Srbi trgovci i da su u trgovačkoj koaliciji kontinuirano iznosi Miroslav Škoro predsednik radikalno desnog Domovinskog pokreta. Na ovu tezu odgovorio mu je iz SDSS-a time "da je to veoma opasna teza koja treba da kod ljudi stvori osaj da su Srbi trgovci i da se ne može imati poverenje u njih".

Škorine teze o Srbima podsećaju na ovaj već viđen model koji se događao jevrejskom narodu. Desničarski portali odmah su se aktivirali da bi dokazali da Srbi jesu trgovci kako bi odbranili Miroslava Škoru.

Pronašli su i isekli deo izjave Dragane Jeckov u Islamu Grčkom, malom selu u Dalmaciji, gde je ona objašnjavala šta SDSS pokušava uraditi za svoj narod.

- Ovaj mandat nije nikome bio lagan. Dali smo sve što smo mogli od sebe, pregovarali smo i dogovarali, gotovo da smo trgovali. Ali, zna se zbog čega, zbog naših, na području gđe žive naši. Vrlo je jednostavno, nastavit ćemo tako i ubuduće - kazala je Dragana Jeckov, pokušavši objasniti zašto je SDSS zadnje četiri godine podržavo Vladu.

Dragana Jeckov je istakla kao odgovor na ovaj deo njenog govora da "Gotovo trgovali" je ključna reč i odnosi se figurativno na realizaciju Operativnog programa.

- Mi iz SDSS-a i Kluba zastupnika nacionalnih manjina u parlamentu podržavamo Vladu, a za to tražimo da se realizira Operativni plan za nacionalne manjine. To je jedan sasvim zakonit odnos, nikakve trgovine nego implemetacija Operativnog programa za nac.manjine - objasnila je Jeckov Jeckov, i ističe:

- Mi kao legitimni predstavnici Srba borićemo se za svoju zajednicu i imamo pravo da tražimo da sve obaveze koje su preuzete prema nama budu i realizovane. Jel trgovina tražiti da Srbi imaju put i struju? Jel trgovina ako se zaposli neko i od Srba? Jel trgovina što brinemo i poštujemo Srpsku pravoslavnu crkvu i pomažemo obnovu naših svetinja? Jel trgovina što na Baniji zajedno sa svim dobrim ljudima tražimo krov nad glavom za sve unesrećene? Mi smo spremni na ovakve napade ali nikada nećemo prihvatiti tezu da smo neki “trgovci” već smo legitimni politički predstavnici našeg naroda i kao takvi borimo se i borićemo se za interese naše zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna