VIKALI "SRBE ĆEMO KLATI": Vukovarska policija privela 14 muškaraca zbog skandala u Borovom Selu

Novosti online

03. 05. 2021. u 11:33

VUKOVARSKA policijska privela je 14 osoba zbog jučerašnjeg incidenta u Borovom Selu kod Vukovara, gde je grupa navijača pozivala na ubistva i pevala 'Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati'.

ВИКАЛИ СРБЕ ЋЕМО КЛАТИ: Вуковарска полиција привела 14 мушкараца због скандала у Боровом Селу

Foto: Printskrin

Iz PU vukovarsko-sremske danas su objavili kako su sve osobe iz grupe koje su skandirale antisrpske parole privedene ili se privode u službene prostorije te da je toku kriminalističko istraživanje, prenosi "Jutarnji list".

- Vezano uz narušavanje javnog reda i mira juče u Borovu, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske tokom jučerašnjeg dana priveli su u službene prostorije 14 osoba s područja Vukovarsko-sremske županije, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kazneno delo javnog podsticanja na nasilje i mržnju opisano u članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona, skandirajući neprimereni sadržaj, stoji u objavi policije.

"Svi osumnjičeni će danas tokom dana biti predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-sremske, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom tužilaštvu, poručili su iz policije i dodali kako se u saradnji s drugim policijskim upravama kriminalističko istraživanje sprovodi nad još nekoliko osoba s područja drugih županija", objavila je policija.

Incident u Borovo Selu dogodio se na godišnjicu ubistva 12 hrvatskih policajaca u tom mestu pre 30 godina, što je jedan od događaja koji su pokrenuli Domovinski rat, ali i na pravoslavni Uskrs. Video su snimili građani, a objavila ga je Opština Borovo na svojim Facebook stranicama.

Incident su osudili vukovarski HDž i SDP, SDSS, Zajedničko veće općina i županijsko Veće srpske nacionalne manjine, Vlada, predsednik RH Zoran Milanović, Srpsko narodno veće i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!