OTKRIO ZNAKE ŽIVOTA NA DRUGIM PLANETAMA? Kineski džinovski teleskop možda spazio znake vanzemaljaca, izveštaj brzo obrisan

Novosti online

19. 06. 2022. u 00:25

MOĆNI teleskop „Nebesko oko“ možda je spazio znake vanzemaljskog života, navodi kineski stručnjaci u izveštaju koji je ubrzo obrisan.

ОТКРИО ЗНАКЕ ЖИВОТА НА ДРУГИМ ПЛАНЕТАМА? Кинески џиновски телескоп можда спазио знаке ванземаљаца, извештај брзо обрисан

Foto: Printskin

Džinovski radio-teleskop otkrio je elektromagnetne signale života na drugim planetama, piše u izveštaju koji je objavljen u časopisu Science and Technology Daily, koji je zvanično glasilo kineskom ministarstva za nauku i tehnologiju.

Tim istraživača sa Univerziteta u Pekingu zaduženi su da dalje ispitaju misteriozno otkriće.

- Bilo je nekoliko slučajeva mogućih signala i tragova vanzemljskih civilizacija van Zemlje - navodi se u izveštaju.

Međutim, vrlo brzo izveštaj je odstranjen sa sajta časopisa, piše Tajm.

Žang Tonđie, glavni naučnik univerzitetskog odeljenja za potragu za vanzemaljskim životom, rekao je časopisu da je moguće da je u pitanju neko ometanje u radio-signalima.

- Mogućnost da je u pitanju neko ometanje takođe je velika. Moramo sve da proverima i biće potrebno vremena - naveo je kineski stručnjak.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TIH I RANJIV: Ovo je ubedljivo najstidljiviji horoskopski znak