ROGOZIN IZNENADIO CEO SVET: Rusi istražuju viđenja NLO - "Priznajemo, do ovakvih pojava je moglo doći"

Tanjug

11. 06. 2022. u 21:01

NAUČNICI Ruske akademije nauka istražuju viđenja takozvanih NLO-a tokom istorije čovečanstva, izjavio je danas generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

РОГОЗИН ИЗНЕНАДИО ЦЕО СВЕТ: Руси истражују виђења НЛО - Признајемо, до оваквих појава је могло доћи

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Činjenice u vezi sa viđenjima takozvanih NLO-a, koja su se mogla desiti na Zemlji kroz istoriju čovečanstva, o čemu govori NASA, istražuje i Ruska akademija nauka i druge ruske institucije. Podaci se prikupljaju i proveravaju - naveo je Rogozin u televizijskom intervjuu za kanal Rusija-24, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, u 99,9 odsto slučajeva, očevici zapravo nisu videli NLO-e, već atmosferske ili neke druge prirodne pojave.

- Međutim, priznajemo da je do ovakvih pojava moglo doći - naglasio je on, prenosi TASS.

Rogozin je dodao da su mu poznata svedočenja pilota koji su tokom svojih probnih letova sedamdesetih godina prošlog veka videli neobične pojave, a zatim ih skicirali na papiru.

- Piloti su viđenje NLO-a najčešće prijavljivali tokom prvog probnog leta. Razgovarao sam o tome sa ljudima iz NASA-e. Postoje i ljudi koji veruju da nas posmatra neko van naše planete. Voleo bih da verujem u to - dodao je šef Roskosmosa, prenosi TASS.

NASA je ranije objavila da formira tim istraživača koji će proučavati viđenja neidentifikovanih letećih objekata (NLO) iz naučne perspektive.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: JAVIO SE "VOJADžER 2" - Poruka iz svemira putovala 35 minuta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave