ILON MASK OTKRIVA: Ovo je najveća pretnja modernoj civilizaciji

Novosti online

22. 12. 2021. u 17:05

IZVRŠNI direktor „Tesle“ i „Spejs Iksa“ Ilon Mask kritikovao je „preteranu političku korektnost“ u intervjuu za konzervativnu satiričnu veb-stranicu Babilon Bi, nazivajući političku korektnost jednom od najvećih pretnji civilizaciji.

ИЛОН МAСК ОТКРИВА: Ово је највећа претња модерној цивилизацији

Foto: Tanjug/AP

Mask je u intervjuu protestovao zbog pokušaja zabranjivanja komičara Dejva Čapela koji je kritikovan i osuđen zbog svojih transfobičnih šala – i rekao da je „virus buđenja uma verovatno jedna od najvećih pretnji modernoj civilizaciji“.

„Trebalo bi da je u redu biti duhovit. Politička korektnost u suštini želi da komediju učini ilegalnom, što nije kul“, rekao je milijarder, pitajući se: „Da li želimo društvo bez humora koje je jednostavno prepuno osuda i mržnje?“

„U svom srcu, preterana politička korektnost izaziva podele, isključuje i mrzi. U osnovi daje zlim ljudima... štit da budu zli i okrutni, oklopljeni lažnom vrlinom“, obrazložio je Ilon Mask, prenosi RT.

Mask je takođe prokomentarisao i metaverzum kolege direktora tehnologije Marka Zakerberga: „Mislim da smo daleko od gubljenja u metaverzumu. Zvuči pomalo neuobičajeno.“

„Ne želim da budem kao neki matori osobenjak koji odbacuje internet“, rekao je Mask, dodajući, međutim, da trenutno „ne vidi ubedljivu metaverzum situaciju“.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: DAN KADA JE KONAČNO ZATVOREN ČERNOBILj - Posledice nuklearne katastrofe trajaće 24.000 godina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koje navike vam mogu skratiti, a koje produžiti životni vek