MALA MATURA SE POMERA ZA JEDAN DAN: Vlada usvojila izmene

Lj.B.

13. 06. 2024. u 15:18

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će završni ispit u osnovnim školama biti pomeren za jedan dan i održaće se 18, 19. i 20. juna, a povodom zaključka Vlade Srbije da 17. jun, drugi dan Kurban-bajrama, bude neradni dan za pripadnike Islamske zajednice u Srbiji.

МАЛА МАТУРА СЕ ПОМЕРА ЗА ЈЕДАН ДАН: Влада усвојила измене

Zoran Jovanović Mačak

Ministarka je rekla da će se ispit održati po redosledu kao što je i planirano, i da će prvog dana, 18. juna, učenici polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana matematiku i trećeg izabrani predmet.

"Takođe ćemo pomeriti po jedan dan i objavljivanje rezultata, pa će 22. juna biti preliminarni, a 25. juna definitivni konačni rezultati i rasporedi gde su se deca upisala", istakla je Đukić Dejanović.

Ona je navela da će objavljivanje konačnih rezultata raspodele po srednjim školama i obrazovnim profilima biti 2. jula.

Đukić Dejanović je napomenula da će ponedeljak, 17. jun, biti samo još jedan dan pripreme i relaksacije za đake pre testa i tom prilikom je svoj deci, roditeljima, kao i nastavnicima još jednom poželela mnogo uspeha i sreće u danima polaganja ispita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)