PRIJAVLJIVANJE ZA TREĆI TEST DO KRAJA DANA: Najviše đaka se izjasnilo za geografiju

Lj.B.

29. 12. 2023. u 12:10

Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se do kraja dana izjasne elektronski, preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih - biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ТРЕЋИ ТЕСТ ДО КРАЈА ДАНА: Највише ђака се изјаснило за географију

FOTO: N. Skenderija

Trenutno je, do sada, 64.671 učenika ili 99,55% izabralo treći predmet.

Najveći broj kao treći test opredelio se da polaže geografiju (40 odsto), zatim biologiju (36 odsto), istoriju (10 odsto), hemiju (7,7 odsto) i fiziku (6,4 odsto).

Ukoliko se učenici predomisle ili iz određenih razloga se ne prijave u navedenom roku imaju mogućnost da se naknadno prijave ili da promene izabrani test.

Od 22. do 26. januara 2024. godine učenici mogu proveriti svoj izbor na portalu Moja srednja škola ili neposredno u školi. Ukoliko se predomisle, odnosne žele da promene predmet koji će polagati na trećem testu to mogu da urade 29. i 30. januara 2024. godine. Konačno izjašnjenje učenika o predmetu koji će polagati na probnom završnom ispitu biće objavljeno 1. februara 2024. godine.

U školskoj 2023/2024 probni završni ispit biće održan 22. i 23. marta 2024. godine, dok će završni ispit u školskoj 2023/2024. godini biti održan 17, 18. i 19. juna 2024. godine

Novina u odnosu na prethodnu godinu je to, što će učenici imati mogućnost da i u periodu od 8. do 11. aprila donesu konačnu odluku iz kojeg će predmeta raditi treći test na završnom ispitu.

Otvoren je i viber kanal "MOJA SREDNjA ŠKOLA - Info kanal", na kome roditelji, kao i učenici mogu pročitati informacije i obaveštenja o polaganju završnog ispita, prijemnog ispita, kao i upisa u srednje škole. Više o viber kanalu pročitajte na portalu Moja srednja škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024