ZAVRŠEN KONKURS, SLEDE UPLATE: Svakod meseca na računu do 8.100 do 13.000 dinara

B.B.

08. 11. 2023. u 15:52

KONKURS za dodelu učeničkih i studentskih stipendija je završen. Do kraja meseca biće objavljene liste sa imenima đaka koji su dobili novčanu podršku od dok će akademci morati, najveroatnije, da sačekaju do kraja godine.

ЗАВРШЕН КОНКУРС, СЛЕДЕ УПЛАТЕ: Свакод месеца на рачуну до 8.100 до 13.000 динара

Foto: Tanjug

Kako je predviđeno pravilnikom đaci će dobijati 8.100 dinara mesečno, dok je za studente predviđena stipendija u iznosu od 13.000 dinara.

Novina je da će se novac isplaćivati preko Banke Poštanske štedionice.

Prema podacima Ministarstva prosvete Na konkurs za srednjoškolce koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja, svake godine se prijavi oko 350 đaka, pokazuju podaci Ministarstva prosvete. Za dodelu redovnih učeničkih stipendija podnese se oko 25.000 prijava. Na godišnjem nivou za studentske kredite ili stipendije prijavi se blizu 20.000 akademaca.

Učeničke i studentske stipendije se daju nepovratno, dok se krediti vraćaju u slučaju da đak, odnosno student ne ispuni uslove propisane konkursom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024