ŠKOLSKA GODINA POČINJE REDOVNO: Bezbednost dece u prvom planu

Lj.B.

24. 08. 2023. u 14:12

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović razgovarala je danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti o početku nove školske godine. Na sastanku je istaknuto da će školska godina početi redovno 1. septembra i da će bezbednost učenika biti stavljena u prvi plan.

ШКОЛСКА ГОДИНА ПОЧИЊЕ РЕДОВНО: Bезбедност деце у првом плану

ministarstvo prosvete

Ministarka Đukić Dejanović  je rekla da će se saradnja sa sindikatima nastaviti u kontinuitetu i da je uverena da će biti  dodatno produbljena jer samo dijalogom i zajedničkim radom možemo da radimo mnogo više.

„Nadam se dobroj saradnji sa adekvatnim rezultatima. Zalažem se za bolji materijalni položaj zaposlenih u prosveti i učiniću sve što je u mojoj moći da se prosek plata prosvetnih radnika u narednom periodu dovede do nivoa republičkog proseka u javnom sektoru, što je jedan od osnovnih i prioritetnih zahteva sindikata“ istakla je ministarka.

Ministarka Đukić Dejanović podsetila je da će plate u prosveti biti uvećane od  septembra  za 5,5 odsto, dok će u januaru povećanje biti za 10 odsto. 

Dogovoreno je da će se sva otvorena pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva prosvete rešavati u kontinuiranoj, neposrednoj i intenzivnoj saradnji sa sindikatima na češćim sastancima.

Na sastanku su učestvovali Slobodan Brajković, predsednik  Sindikata radnika u prosveti Srbije, Valentina Ilić, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije, Dobrivoje Marjanović, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Srđan Slović, predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost“, kao i drugi predstavnici sindikata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu