ITALIJANI ODNELI POBEDU: Finale međunarodnog studentskog takmičenja u dizajniranju i proizvodnji raketa

B.B.

15. 08. 2023. u 15:29

TIM "AirSloths" studenata vazduhoplovsta iz Italije pobednik je prestižnog međunarodnog takmičenja u dizajniranju i proizvodnji raketa jedrilica na mlazni pogon - Airbus Sloshing Rocket Workshop 2023, koje proteklog vikenda održano na aerodromu u Ečkoj.

ИТАЛИЈАНИ ОДНЕЛИ ПОБЕДУ: Финале међународног студентског такмичења у дизајнирању и производњи ракета

Foto: Beoavia

 Druga italijanska ekipa "Waveriders" osvojila je drugo mesto, dok je treće pripalo timu "Euroavia" iz Zagreba.

Organizator takmičenja na Mašinskom fakultetu Univerziteta u beogradu je Udruženje studenata vazduhoplovstva "Beoavia" u saradnji sa evropskom kompanijom Airbus. Pored pomeuntih učestvovala je i ekipa iz Rumunije i osvojila četvrto mesto.

Tokom boravka u Beogradu takmičari su imali priliku da se upoznaju sa srpskom kulturom i znamenitostima prestonice, ali i da na "Mašincu" projektuju inovativna rešenja za rakete jedrilice destabilizovane kretanjem vode uskladištene u rezervoaru sa pritiskom.  Žiri je doneo odluku da tim iz Italija zasluženo osvoji prvo mesto zbog njihove izuzetne inovativnosti i kvaliteta projektovanja.

Osim što je promovisalo izvanredan talenat i inovacije mladih naučnika, ovo takmičenje je i dodatno ojačalo veze između udruženja naših studenata vazduhoplovstva i ostalih saradničkih kompanija i institucija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)