SICILIJANCI U BEOGRADU: Đaci Filošške gimnazije ugostili u svojim domovima goste iz Katanije

B.B.

28. 03. 2023. u 13:52

ĐACI Filološke gimnazije ugostili su, u svojim porodicama, vršnjake i profesore iz Gimnazije "Galileo Galilej" iz Katanije.

СИЦИЛИЈАНЦИ У БЕОГРАДУ: Ђаци Филошшке гимназије угостили у својим домовима госте из Катаније

Foto: Filološka gimnazija

Gosti sa Sicilije, koji su boravili u uzvratnoj poseti, proveli su nedelju dana u Beogradu, ali su obišli i neka mesta u Srbiji. Pored zajedničkih časova stranih jezika, retorike, latinskog jezika i fizičkog vaspitanja, italijanski srednjoškolci su, u pratnji svojih domaćina, obišli centar grada, Trg Republike, Knez Mihailovu ulicu, Kalemegdan, posetili Muzej iluzija i Muzej Nikole Tesle, kao i Hram Svetog Save i Crkvu Svetog Marka.

Drugari iz Beograda su im oranizovali izlet do Sremskih Karlovaca i Novog Sada, sa posetom Karlovačkoj gimnaziji, Petrovaradinskoj tvrđavi i obilaskom centra grada. Poseban doživljaj je bio izlet do Avale, poseta Avalskom tornju i Spomeniku neznanom junaku, kao i odlazak u Topolu i na Oplenac, gde su gosti bili oduševljeni mozaicima i kriptom u Crkvi Svetog Đorđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

OBRAZOVANJE ĐOKOVIĆA: Nole s mukom okončao srednju, Jelena se nije zaustavila dok nije doktorirala