ĐORĐE NAJBOLJI BESEDNIK: Pravni fakultet nastavio tradiciju, posle dve godine pauze

B.B.

30. 01. 2023. u 16:10

APSOLUTNI pobednik takmičenja u besedništvu i u kategoriji slobodna tema bio je Đorđe Gojković, student IV godine, sa govorom na temu stanja u srpskom obrazovanju pod naslovom „Uči, pa ćeš, možda, imati!“ . On je bio najbolji po oceni stručnog žirija, ali i publike.

ЂОРЂЕ НАЈБОЉИ БЕСЕДНИК: Правни факултет наставио традицију, после две године паузе

Apsolutni pobednik takmičenja

Posle dvogodišnje pauze, najbolji maldi oratori su se okupili u amfitetaru "Radomir Lukić" na Pravnom fakultetu, na tradicionalnom takmičenju u besedništvu, na kome se prestavilo deset besednika.

Drugu nagradu podelila su studenti master studija – Uroš Ristić sa govorom „Tihi, a ne otpisani“, posvećenim herojima bitke na Košarama, i Strahinja Sarić sa temom „Od sumraka do svitanja“, fokusiranom na stanje u današnjoj pravnoj praksi. Treća nagrada u ovoj kategoriji pripala je još jednom govoru posvećenom prosveti, „Loši profesori, dobri đaci“, koji je održala Nikolina Đurić, studentkinja IV godine.

U kategoriji zadata tema prva dva mesta pripala su takmičarima sa IV godine koji su odabrali temu „Međunarodno pravo je mrtvo! Živelo međunarodno pravo!“ Najbolji je bio Nikola Gašparić, dok je drugo mesto pripalo Jovani Sretenović. Treće mesto osvojila je studentkinja I godine, Tijana Knežević, koja je besedila na temu „Mir sa vama“. U kategoriji improvizacija žiri je odlučio da dodeli samo prvu nagradu, koju je osvojila Milica Stojković, studentkinja master studija.

 Nagradu „Veljko Guberina“ za najpravničkiji govor, koju dodeljuju predstavnici advokature, dobio je Strahinja Sarić.

Takmičenje je bilo u tri kategorije: slobodna tema, zadata tema i improvizacija. Zadate teme za ovu godinu su bile „Mir sa vama“ i „Međunarodno pravo je mrtvo! Živelo međunarodno pravo!“

Članovi žirija bili su dr Ljiljana Mrkić Popović, profesor emeritus FDU, Svetlana Bojković, dramska umetnica, Ratomir Rale Damjanović, književnik, prof. dr Zoran Mirković, dekan Pravnog fakulteta, kao i naši nastavnici prof. dr Miloš Stanković i doc. dr Nina Kršljanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest