MAJA GOJKOVIĆ OTVARA PAVILJON SRBIJE: "Osmi kilometar" na Bijenalu arhitekture u Veneciji

M.A.K.

20. 05. 2021. u 17:31

PAVILjON Srbije na 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, danas u podne svečano će otvoriti potpredsednica Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković.

МАЈА ГОЈКОВИЋ ОТВАРА ПАВИЉОН СРБИЈЕ: Осми километар на Бијеналу архитектуре у Венецији

MKI

Na jednoj od najvećih svetskih smotri arhitekture našu zemlju će prdstavljati grupa mladih autora, koja već tri godine nastupa pod imenom "Moderni u Beogradu".

Oni će predstaviti prokekat "Osmi kilometar", koji je izabran među 39 radova pristiglih na nacinalni konkurs. Autorski tim "Moderni u Beogradu čine Iva Bekić, Irena Gajić, Dalia Dukanac, Stefan Đorđević, Snežana Zlatković, Mirjana Ješić, Hristina Stojanović i Petar Cigić. Njihov rad koji je vizija moguće urbanističke budućnosti rudarskog Bora, odgovor je na temu koji je zadao umetnički direktor - kustos manifestacije, američko libanski arhitekta Hašim Sarkis.

Komesar naše izložbe je Slobodan Jović, a Ministarstvo kulture i informisanja je realizaciju nastupa naše zemlje u Veneciji poverilo Muzeju primenjene umetnosti. Međunarodno bijenale arhitekture,na kome će se biti predstavljene 63 izložbe u nacionalnim paviljonima, biće svečano otvoreno u subotu, ali je tradicionalna dodela Zlatnih lavova pomerena za kraj avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri