POSLEDNJA FOTOGRAFIJA ZORANA SIMJANOVIĆA IZ BOLNICE: Čuveni kompozitor prijateljima poslao srceparajuću poruku (FOTO)

Novosti online

11. 04. 2021. u 17:47

KOMPOZITOR Zoran Simjanović, autor muzike za mnoge domaće filmove i serije, preminuo je danas u 75. godini od posledica komplikacija koje su nastupile zbog koronavirusa.

ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ЗОРАНА СИМЈАНОВИЋА ИЗ БОЛНИЦЕ: Чувени композитор пријатељима послао срцепарајућу поруку (ФОТО)

Foto: Printscreen

Vest o smrti potvrdilo je Udruženje kompozitora Srbije, a njegov bliski prijatelj i saradnik, reditelj Dejan Karaklajić, rekao je da je pred smrt Simjanović bio hospitalizovan.

- U šoku sam. Zoran je preminuo od korone, a bio je revakcinisan. Bio je u bolnici. Izgubio sam velikog prijatelja - rekao je Karaklajić.

Simjanović je komponovao za više od 60 igranih filmova, pedesetak TV filmova i serija, crtanih i kratkih filmova i više od pet stotina reklamnih spotova. Autor je i muzike za špicu čuvenog Dnevnika Radio-televizije Srbije.

Popularni Simke verovao je u oporavak, a tome svedoči i fotografija iz bolnice, koja je objavljena na Tviteru.

- Simke je prijateljima na viberu, a osećala sam se povlašćenom što sam među njima, 31. marta poslao ovu fotku iz bolnice. Mislila sam da izlazi, pisao je "dobro sam, al ništa se još ne zna"... I sada ovaj šok. Bio mi je velika podrška oko feljtona. Ne verujem. Plačem - napisala je Brana Milunov.

Sarađivao je sa brojnim našim rediteljima: Srđanom Karanovićem, Goranom Markovićem, Slobodanom Šijanom, Brankom Baletićem, Goranom Paskaljevićem, Emirom Kusturicom...

Kao kompozitor, pored brojnih nagrada i priznanja, dobitnik je i dve Zlatne arene na Festivalu u Puli za muziku u filmovima "Miris poljskog cveća" i "Balkan ekspres". Osvajao je i nagrade za muziku u filmovima "Otac na službenom putu", "Tito i ja", "Tango argentino". Poslednje što je radio bila je serija "Tajne vinove loze".

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)