INTERVJU Petar Strugar: Kada uz fudbal zaigra i kriminal

MAJA JEŠIĆ

19. 03. 2021. u 16:28

CETINjANIN Petar Strugar, iako je tek desetak godina prisutan na umetničkoj sceni, kao televizijski i filmski glumac, ali i voditelj, skrenuo je pažnju gledalaca na sebe.

ИНТЕРВЈУ Петар Стругар: Када уз фудбал заигра и криминал

Foto Promo/Privatna arhiva

Pre svega, ulogom Blagoja Marjanovića Moše u filmu i seriji "Montevideo, Bog te video". Zatim su usledile simpatične uloge u serijama "Budva na pjenu od mora", "Žene sa Dedinja", filmovima "Mali Budo", "Jesen samuraja", ali i uloga Danila Tomasovića u veoma gledanoj seriji "Senke nad Balkanom", čiju treću sezonu publika sa nestrpljenjem očekuje.

Svoju umešnost u zabavnom TV programu, mladi glumac pokazao je kao voditelj prve sezone šou - programa "Tvoje lice zvuči poznato".

* Ostvarila vam se profesionalna želja, što nije tako često slučaj, a to je da birate i igrate potpuno žanrovski različite uloge. Da li ste vi vodili svoju profesionalnu priču ili su vas najrazličitiji karakteri sami nalazili?

- Bilo je pomalo i jednog i drugog. Nažalost, naše tržište nije toliko bogato da uvek imate mogućnost da birate projekte. Sa druge strane, imao sam sreću da me različite uloge same nalaze.

* U kom žanru, "glumačkom odelu", se ipak najudobnije osećate?

- Najbolje se osećam kada naiđem na dobro napisan scenario, bez obzira na sam žanr i "glumačko odelo". Dobro napisan scenario vam ostavlja najviše mogućnosti da se pozabavite pitanjem "kako", jer je u dobrim scenarijima na pitanja "ko, šta, zašto, gde i kada" već odgovoreno, što vam ostavlja najviše vremena da se bavite najkreativnijim delom našeg posla, a to je to "kako".

* U drugoj sezoni serije "Senke nad Balkanom" Danilo Tomasović, lik koji tumačite, "u ime mafije" dolazi iz Njujorka na Balkan da preuzme šverc opijuma i heroina, i mrsi konce lokalnim dilerima i biznismenima. Kako ga vi branite, ima li taj čovek išta dobro u sebi? Kojom "glumačkom cakom", umetničkom igrom izdvajate ovog pokvarenjaka od mnogih drugih švercera drogom, koje kroz razne serije srećemo u raznim epohama?

- Pre svega, najviše sam se bavio time kakva je ličnost lik koji tumačim, nevezano za profesiju kojom se bavi, u ovom slučaju kriminalom. Detaljnija individualizacija likova je najkreativniji i najzabavniji deo mog posla, a samim tim dolazi i do odvajanja likova jednih od drugih, i time dobijamo jedinstvenu osobu koju treba da igramo. Kao što se svi mi pojedinačno razlikujemo, tako se i likovi koje tumačimo razlikuju.

* Neka vrsta slogana koji prati ovu seriju je "istorija koju nas nisu učili". U ovoj fuziji istorijskih činjenica i imaginacije autora, da li je vaš Danilo Tomasović zaista postojao? Mnogi tvrde da su on i njegova banda ne samo postojali, već bili i veoma uspešni, toliko da su ga Amerikanci stavili na prvo mesto u Jugoslaviji u krijumčarenju?

* Druga sezona serije bavi se pripremom i izvršenjem atentata na kralja Aleksandra Karađorđevića u Marselju 1934. godine. Ostajete u istoj epohi i sa svojom sledećom ulogom u seriji "Aleksandar od Jugoslavije". Igrate Luku Mesečinu. Ko je taj lik?

- U pitanju je novinar i bliski prijatelj kralja Aleksandra. Međutim, njegova uloga u novom ostvarenju Zdravka Šotre je više naratorska.

PORODIČNA STVAR

*KAKO izgleda kada se svi Strugari, uz vas još dva brata i sestra, okupe u porodičnom gnezdu u Bečićima, i koliko se to često dešava?

- Porodično okupljanje kao i svako drugo. Ukoliko budemo želeli da neko vidi kako to izgleda, snimićemo pa ćemo okačiti na društvene mreže. Do tada, voleo bih da ostanem pri svom dosadašnjem stavu da je privatni život privatni.

* Kako ste zadovoljni radom na ovoj seriji?

- Veoma sam zadovoljan, bilo je fantastično iskustvo. Zdravko Šotra je, ipak, Zdravko Šotra. Pored glume, na ovom projektu sam učestvovao i sa svojim konjičkim klubom "Stribor", koji je bio zadužen za konje, tako da je ova serija meni važna jer ću je pamtiti i po tome.

* Uvek iznenađujete svoju publiku i one koji vas vole. Napisali ste scenarije za dva dugometražna filma. Šta je zaokupilo vašu pažnju, koje priče želite da nam ispričate?

- Zapravo, napisao sam jedan dugometražni film, a na drugom sam počeo da radim. Voleo bih da zadržim teme ovih projekata za sebe, o njima ćemo rado pričati kada dođe do njihove realizacije.

* Snimate i novi film, i seriju, "Zlatni dečko", u kojem igrate lošeg momka. Možete li nam reći nešto više o filmu i svojoj ulozi?

- U ovom ostvarenju, reditelja Ognjena Jankovića, tumačim lik Aleksandra Sonija Uskokovića koji je, da kažemo, visoki srednji nivo kriminalca. Soni želi da uđe u viši nivo kriminala, putem "zlatnog dečka" i njegovog talenta, fudbalera koji od rane mladosti postaje meta raznih interesa, kojeg tumači Denis Murić. U pitanju je fudbalska priča koja se dešava iza kulisa ovog sporta, i u kojoj se odlučuje sudbina jednog talentovanog fudbalera. Scenario potpisuju Aleksa Ršumović, Vuk Ršumović i reditelj. Produkciju su preuzeli "Telekom Srbije", Filmski centar Srbije i "Beta film" iz Nemačke. Serija će, kako je planirano, imati pet epizoda.

* Kako sami tvrdite, hiperaktivni ste. Volite ekstremne sportove, bavite se jahanjem, sportskim ribolovom. Snimali ste sa svojim prijateljima i poslovnim saradnicima svoje putešestvije po Srbiji i planirali da napravite veb mini - seriju. Šta je bilo sa tim projektom?

- Nažalost, do realizacije tog projekta nije došlo, što ne znači da se neće desiti u budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati