SRPSKI "KELTI" NA BERLINALU: Čuveni filmski festival, u onlajn izdanju

A. P.

02. 03. 2021. u 09:56

ONLAJN izdanje 71. Berlinskog filmskog festivala počelo je juče, a u okviru programa "Panorama" nalazi se i film "Kelti" srpske rediteljke Milice Tomović, koji će na Berlinalu imati svetsku premijeru.

СРПСКИ КЕЛТИ НА БЕРЛИНАЛУ: Чувени филмски фестивал, у онлајн издању

Foto Promo

Ovogodišnje izdanje čuvenog festivala biće održano u dva dela. Do 5. marta održava se onlajn takmičenje i dodela nagrada, dok će projekcije filmova za javnost biti omogućene od 9. do 20. juna. Planirano je da neke projekcije budu na otvorenom.

Milica Tomović, za "Novosti", kaže da joj ova pandemijska godina nije ulivala mnogo nade.

- Od prošle godine kad smo završili film, pratili smo samo kako se festivali gase i prelaze na onlajn formu (ako ne grešim svi sem Venecije), što je samo po sebi veoma tužno i obeshrabrujuće. Vest da smo prošli na Berlinale nas je sve prodrmala i razubudila i povratila onaj elan kad smo snimali, jer nekako kao da postoji šansa da će ga zaista ljudi videti. Naročito uz saznanje da na Berlinalu pored martovskog onlajn izdanja, postoji mogućnost i za reviju filmova u junu - što bi tek bila posebna priča - kaže nam Milica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)