ŠEŠELJ O "DARI IZ JASENOVCA": Časne sestre su nekada bile okrutnije od ustaša, ubijale su i decu, iza zločina stajala katolička crkva

Novosti online

21. 02. 2021. u 11:36

ШЕШЕЉ О ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Часне сестре су некада биле окрутније од усташа, убијале су и децу, иза злочина стајала католичка црква

Foto: Arhiva Novosti/Printskrin

PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj komentarisao je danas premijeru filma “Dara iz Jasenovca” u čijem fokusu se nalaze brutalni ustaški zločini za vreme zločinačke NDH.

Zverstva ustaša nad Srbima su realno prikazana u filmu, kaže Šešelj, međutim dodaje da nije bilo onih najbrutalnijih opisa zlodela NDH – kad su srpskoj deci otkidali glave, bacali psima…

- Glumačka ekipa je izvanredna i ovi glumci što su glumili ustaše, to je sve veoma realno prikazano. Međutim, tema Jasenovca je neiscrpna, i na jednom filmu se neće završiti - kazao je Šešelj.

On je prokomentarisao i da su časne sestre, kojih ima i filmu, nekada bile okrutnije od ustaša i ubijale su i decu.

Nemački oficiri bili su zaprepašćeni ustaškim zločinima, a iza njih je, kako kaže lider radikala, stajala katolička crkva.

Film o stradanju Srba u NDH tokom Drugog svetskog rata "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Antonijevića, juče je premijerno prikazan srpskoj publici.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SvenSrb

21.02.2021. 13:15

To je prvi slučaj da se nešto kaže javno ili da se napravi film o Genocidu nad Srbima i Srpskoj Deci. Puno vam fala za to. To Titova UIDBA nije dala. Time se širi Nacionalna Mržnja. Zato je to Tito sakrio. Ustaše nisu nikada nigde odgovarali za svoja Dela nad Srbima. U ovom zadnjem "Malom Bosansko-Ustaško-Svetskom Ratu". Koji je skočio i svi su slobodno ubijali Srbe. Nosali su otsečene Glave ispred Kamera. Tada rekoše da mi imamo u Genima Genocid. Pobiše Decu-Vojnike JNA i napravuše Genocid. To je Tito sve Spremio da Ustaše mogu tako da rade Srbima. Njemu nije niko smio da to kaže. Danas je ludo o tome nešto pričati. Meni moja Deca i Unucci kažu Tata ti samo pričaš o tome druom prokletom Ratu. Kada vam nisam smio kazati dok bi Tito živ. Hoću sad. Jer sam gledao kada su mi ubili Majku , Brata 10 i Strica 14. i Bacili u Drinu mutnu i Krvavu koja je pronosila Mrtve i naduvane Srbe iz Bosne za Crno More. To niko nezna ništa o tome????

Srba

21.02.2021. 14:29

Усташки злочини су нешто најмонструозније што је свет икада видео, од којих се дизала коса на глави и самим нацистима. Снимити филм где ће се приказати у потпуности усташка суровост, знам да је нормалном човеку то језиво да схвати и гледа, али мора истина да се изнесе до краја!