KOLIKO JE "ČISTA HEMIJA" DALEKO OD FIKCIJE? Dokumentarni serijal The broken and the bad u produkciji "Ej-Em-Sija"

Jl. B.

20. 12. 2020. u 10:18

JEDNA od omiljenijih, najpopularnijih i najbolje ocenjenih televizijskih serija svih vremena, "Čista hemija", autora Vinsa Giligena, ne prestaje da raspiruje maštu publike ni sedam godina posle završetka. Uspeh su doživeli i spin-ofovi, odnosno serija i film zasnovani na likovima i dešavanjima iz "Čiste hemije".

КОЛИКО ЈЕ ЧИСТА ХЕМИЈА ДАЛЕКО ОД ФИКЦИЈЕ? Документарни серијал The broken and the bad у продукцији Еј-Ем-Сија

Foto AMC/Netfliks

Matična mreža "Ej-Em-Si" je Bobu Odenkirku, koji je tumačio advokata Sola Gudmana, dala sopstveni serijal pod imenom "Bolje pozovite Sola", koji je doživeo pet sezona, a šesta i finalana "runda", od 13 epizoda, očekuje se da bude emitovana 2021. godine. Netfliks je prošle godine objavio film "El Kamino", čija radnja prati jednog od dvojice glavnih junaka, Džesija Pinkmana (Aron Pol).

I posle svega ne jenjava želja obožavalaca za novim pristupima sjajnoj priči o srednjoškolskom profesoru hemije Volteru Vajtu (Brajan Kranston) koji se upušta u opasan svet droge i kriminala.

"Ej-Em-Si" je u SAD, nedavno, premijerno prikazao dokumentarnu seriju The Broken and The Bad, koja otkriva mnogo detalja o funkcionisanju narko-kartela. Dokumentarac bi trebalo da bude vrhunsko uživanje čak i najtvrdokornijim fanovima sveta koji je Vins Giligen stvorio.

Glumac Đankarlo Espozito, koji je u legendarnoj franšizi tumačio Gasa Fringa, narkobosa i vlasnika restorana sa slasnom piletinom, domaćin je šest epizoda dokumentarne serije. Deo radnje i likova "Čiste hemije", kao i potonjih spin-ofova, zasnovan je na stvarnim događajima i osobama. Serijal The Broken and The Bad oživljava najupečatljivije momente iz "Čiste hemije" i "Bolje pozovite Sola", i upoređuje ih sa sličnim istinitim pričama u kojima se ogleda fiktivni svet oba serijala.

Foto AMC/Netfliks

Pružajući gledaocima dubok uvid u stvarne kriminalne spletke podzemlja Novog Meksika, dokumentarac istražuje koliko su "daleko od fikcije" čuvene priče "Čiste hemije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni