NASTAVLJA SE SNIMANJE "KOŠARA" Đogo: Nadam se ćemo oko Nove godine početi sa radom

A. POPADIĆ

05. 11. 2020. u 12:27 >> 13:05

SNIMANjE filma "Košare" biće uskoro nastavljeno posle uspešne medijacije između producenata i reditelja Balša Đoga, saopštio je Filmski centar Srbije.

НАСТАВЉА СЕ СНИМАЊЕ КОШАРА Ђого: Надам се ћемо око Нове године почети са радом

Detalj sa snimanja filma / Foto "Omega production"

Podsetimo, snimanje je prekinuto sredinom avgusta posle samo nekoliko dana zbog nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata iz "Omega produkcije" i reditelja. Ipak, svi nesporazumi su prevaziđeni a producenti i Đogo nastavljaju saradnju.

Balša Đogo, za "Novosti", kaže da je zadovoljan ishodom i da se raduje nastavku snimanja, ali nije želeo da komentariše višemesečne pregovore sa producentima.

- Dogovorili smo se da više ne pričamo niti dajemo izjave dok ne krene snimanje. Jer, pričali smo previše a sada je vreme da radimo.

Na pitanje kada će početi dugoočekivani nastavak snimanja, reditelj odgovara:

- Za naš film potrebni su nam i zima i proleće i leto. Ako ne bismo snimili zimske scene sada, morali bismo da čekamo sledeću zimu a to nikom nije u interesu. Nadam se da ćemo uspeti da se organizujemo i da oko Nove godine nastavimo sa radom - poručuje Đogo.

Predsednica UO FCS Jelena Trivan ne krije zadovoljstvo pozitivnim ishodom medijacije između producenata i reditelja, u koju je bio uključen FCS.

- Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume stave po strani u cilju očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Nismo želeli da događanja unutar filmske ekipe, koja su manje više uobičajena, nadiđu veličinu i važnost filma. Zato smo učinili sve da se ovaj spor sporazumno reši. Nadam se skorom nastavku snimanja i premijeri sledeće godine i zahvaljujem se na kooperativnosti koju je pokazala "Omega produkcija" i reditelj Đogo - poručila je Trivanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)