U TRCI DESET FILMOVA: U Vrnjačkoj banji danas počinje tradicionalna manifestacija posvećena scenariju

G. Ćirović

17. 09. 2020. u 12:00

POSLE jednomesečnog odlaganja zbog epidemije virusa korona, tradicionalni 44. po redu Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, počeće danas projekcijom filma "Otac" po scenariju Srdana Golubovića, koji potpisuje i režiju.

У ТРЦИ ДЕСЕТ ФИЛМОВА: У Врњачкој бањи данас почиње традиционална манифестација посвећена сценарију

Foto: Printscreen

U organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave, do 21. septembra, na letnjoj pozornici vrnjačkog amfiteatra "Danilo Bata Stojković", kao i u bioskopskoj sali, publika i stručni žiri u takmičarskom programu imaće priliku da vide ukupno 10 igranih filmova srpske kinematografije nastalih između dva festivala.

Osim filma "Otac", u trci za jednu od tri nagrade naći će se i "Revolt" Aleksandra Rajkovića, "Moj jutarnji smeh" Marka Đorđevića, "Ekipa" Marka Sopića i Radeta Ćosića, "Asimetrija" po scenariju Maše Nešković i Vladimira Arsenijevića, "Realna priča" Gordana Kičića i Vladimira Simića, "Iz ljubavi" Nenada Mikovića, "Proleće na poslednjem jezeru" scenariste Vuleta Žurića, "Sutra je još uvek juli" Dejana Vlaisavljevića Nikta, a festival će zatvoriti ostvarenje "Grudi" Vladislava Vojnovića i Marije Perović.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka, projekcije filmova održavaće se u ovdašnjem bioskopu od 18 sati, a u Amfiteatru od 20.30. O nagradama ovogodišnjeg festivala odlučivaće stručni žiri koji čine Ana Marija Rosi, prošlogodišnja pobednica sa filmom "Ajvar", Petar Mihajlović, scenarista "Južnog vetra", i Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)