ŽIRI 3. MEĐUNARODNOG DUNAV FILM FESTA: Glumica Hristina Popović predsednik

R. R.

10. 09. 2020. u 23:07

TREĆE izdanje Međunarodnog festivala podunavske kinematografije - Dunav film festa, koje će svečano biti otvoreno sutra, 11. septembra, na Malom gradu Smederevske tvrđave premijerom ratne drame „Časovi persijskog“ Vadima Perelmana, i ove godine ugostiće poznate stvaraoce koji će odlučivati o glavnoj nagradi za najbolji film „Dunavska lađa“.

ЖИРИ 3. МЕЂУНАРОДНОГ ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТА: Глумица Христина Поповић председник

Foto: N. Babić

Kako su najavili organizatori festivala, članovi tročlanog žirija su popularna glumica Hristina Popović, koja je predsednik, nagrađivani reditelj Mladen Đorđević, i mladi glumac u usponu Filip Đurić, krunisan prošle nedelje nagradom “Propeler” na Motovun Festovalu za ulogu u filmu „Moj jutarnji smeh“.

Do 16. septembra publici u Smederevu biće predstavljen raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih festivala, novih ostvarenja poznatih reditelja, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u evropskom filmu. U glavnom programu biće prikazano deset filmova, od kojih će se sedam takmičiti za glavnu nagradu festivala „Dunavska Lađa“. Pored filma „Časovi persijskog“, u trku za “Dunavsku lađu” ulaze i „Šarlatan“ slavne poljske rediteljke Agnješke Holand, „Eden“ Agnjes Kočiš (Mađarska), “Sestrica” Stefani Čuat i Veronik Rejmond (Švajcarska).

Tu su i ostvarenja “Undine” Kristijana Pecolda, koji je nagrađen na ovogodišnjem festivalu u Berlinu, “Mačka

u zidu” Mine Mileve i Vesele Kazakove (Bugarska/Velika Britanija/Francuska), “Sluge” Ivana Ostrokovskog (Slovačka/Rumunija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri