ULIČNI UMETNICI OSLIKAVAJU GAZELU: Galerija pod otvorenim nebom u nastavku kompleksa "Ložionice"

M.A.K.

29. 05. 2024. u 21:01

NACIONALNA platforma "Srbija stvara" Vlade Srbije najavila je da će pokrenuti projekat oslikavanja starih stubova mosta Gazela i stvaranje prve "street-art" galerije na otvorenom, u neposrednoj blizini budućeg kreativno inovativnog centra "Ložionica".

УЛИЧНИ УМЕТНИЦИ ОСЛИКАВАЈУ ГАЗЕЛУ: Галерија под отвореним небом у наставку комплекса Ложионице

Foto promo

Ta urbana galerija, bila bi prirodni nastavak kompleksa "Ložionice", i prostirala bi se od Savske ulice i Mostarske petlje sve do Savskog šetališta. Razvojem i izgradnjom pešačke i biciklističke staze, ovaj deo grada postaće okupljalište umetnika.

Koncept galerije biće razrađen u saradnji sa međunarodno priznatim street-art umetnikom Andrejem Žikićem - Artezom, a biće raspisan i javni konkurs na koji će moći da se prijave svi renomirani domaći street-art umetnici.

- Kreiranje galerije deo je šireg plana urbane sredine u okolini "Ložionice"- ističe Ana Ilić, direktorka. - Time ćemo zaokružiti čitav kompleks koji se sastoji od same Ložionice, stare okretnice, restauriranog vodotornja sa pasarelom, potpuno novom poslovom zgradom i velikim ozelenjenim spoljnim prostorom. Stvaramo veliki prostor za umetnost i kreativnost kakav ne postoji u ovom delu Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto