BESPLATAN ULAZ I POPUSTI DO 70 ODSTO : Novosadski sajam knjiga od 18. do 25. marta

S. B.

14. 03. 2024. u 14:24

NA Novosadskom sajmu knjiga, koji će biti održan od 18. do 25. marta u Hali jedan Novosadskog sajma, više od 60 izlagača će predstaviti premijerna izdanja, atraktivne programe i brojne promocije, a uz besplatan ulaz, posetioce očekuju standardna, kao i posebna sajamska sniženja i akcije do čak 70 odsto.

БЕСПЛАТАН УЛАЗ И ПОПУСТИ ДО 70 ОДСТО : Новосадски сајам књига од 18. до 25. марта

S.B.

To su danas u razgovoru sa novinarima potvrdili Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Radovan Kovačević, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

- Pokrajinski sekretarijat za kulturu javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama će na svom štandu predstaviti institucije kulture čiji je osnivač Pokrajinska vlada, a posebno jubilej, koji se obeležava čitave godine, dva veka od rođenja Branka Radičevića kao i Letopis matice srpske, koji je prvi put objavljen 1824. godine. Biće promovisana i izdavačka delatnost Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“, Srpskog narodnog pozorišta, kao i drugih ustanova i institucija, organizovane kaligrafske radionice za školarce... i svakako Zavoda za kulturu nacionalnih manjina na njihovim maternjim jezicima, gde promovišemo kulturnu raznolikost- rekla je Miloševićeva i naglasila da će biti predočen i novi konkurs, otkup knjiga za biblioteke.

Radovan Kovačević, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, u prvi plan je istakao da Grad Novi Sad podržava manifestacije kulture, posebno Sajam knjiga koji kod najmlađih razvija ljubav prema pisanoj reči.

Očekuje se da će ovogodišnji Sajam knjiga u Novom Sadu u ponedeljak, 18. marta u 12 časova, otvoriti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Takođe, najavljena su gostovanja i druženje sa ljubiteljima knjige, Steva Grabovca, ovogodišnjeg dobitnika Ninove nagrade, Srđana Zirojevića, Bojana Ljubenovića, Maria Liguorija, Franje Petrinovića, Milana Belegišanina, Radmile Gikić Petrović...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave